drumsticks met sojasaus

drumsticks met sojasaus
Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | weekend | internationaal | lactosevrij

Met kip in het gerecht wordt het vaak toch net even lekkerder. Deze drumsticks met sojasaus en steranijs zijn hartig-zoet. Met een kick van pittige bosui-salsa zijn ze verslavend lekker.

Voorbereiding:10

stoven45

Totale tijd:55

Ingrediënten

  • 250 ml sojasaus
  • 160 g bruine basterdsuiker
  • 80 ml ketjap manis
  • 125 ml shaohsing Chinese rijstwijn, toko
  • 1 kaneelstokje
  • 4 steranijs
  • 8 drumsticks
  • 3 bosuitjes fijngesneden
  • 3 el sambal
  • 2 tl sesamolie
  • 5 el rijstazijn
  • zwart sesamzaad om erover te strooien
  • evt. voor erbij: sobanoedels en gestoomde paksoi

Instructies

  1. Meng in een middelgrote steelpan de sojasaus met de bruine basterdsuiker, ketjap manis, shaohsing, kaneelstokje, steranijs en voeg 750 ml water toe.
  2. Breng aan de kook en voeg de drumsticks toe. Stoof ze in ± 45 min. gaar op laag vuur.
  3. Laat de drumsticks wat afkoelen in de bouillon. Neem ze met een tang uit de pan. Verdeel 500 ml van de bouillon over 4 kommen. De rest van de bouillon kun je voor een ander gerecht gebruiken.
  4. Snijd de bosuitjes fijn. Meng met de sambal, sesamolie en rijstazijn.
  5. Verdeel de noedels over de kommen en leg de drumsticks erop. Schep de bosuisalsa erover, bestrooi met sesamzaad en serveer. Lekker met gestoomde paksoi.

Voedingswaarde

  • calorieën: 714 kcal
  • eiwit: 47 g
  • vet: 17 g
  • koolhydraten: 90 g

Recepten: Phoebe Wood, Fotografie: Chris Court, Styling: Kirsten Jenkins

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kip-koolpakketje met chili-sojasaus en zoetzure rodekool met gember