delicious. kookt deze week: op verschillende manieren met boerenkool

quadroni met burrata en boerenkool | delicious

Stevig weer vraagt om stevige kost en dus mag er boerenkool op het menu. Om je te inspireren geven we je 6x recepten met een hoofdrol voor het groene blad. Moet je nu iedere dag aan de boerenkool? Nee, natuurlijk niet, maar het zou wel kunnen zonder je te vervelen. Van stamp tot ravioli: stuk voor stuk bijzondere gerechten die net een beetje anders zijn.

Bekijk ook: onze favorieten in één kom

Maandag

boerenkoolstamppot met zoete aardappel, spekjes en pinda’s
Bij koud weer willen we maar één ding… Hollandse stamppot! Deze boerenkoolstamppot krijgt een heerlijke twist door de zoete aardappel. De spekjes en pinda's geven het gerecht een lekkere bite.
Eet je graag vegetarisch? Ga dan voor deze spruitjesstamppot.
naar recept
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

Dinsdag

quadroni met burrata en boerenkoolpesto
Quadroni is een soort ravioli. Vul vierkante pastavellen met burrata en fijngesneden boerenkool en geef er zelfgemaakte pesto bij van babyboerenkool, walnoten, pijnboompitten, knoflook en geraspte parmezaan. Perfect voor een diner in Italiaanse stijl!Zin in traditionele boerenkool? Maak dan deze gegrilde rookworst met boerenkool.
naar recept
quadroni met burrata en boerenkool | delicious

Woensdag

boerenkoolsoep met raasdonders
Genieten van een gulle kom boerenkoolsoep met raasdonders om even aan te sterken? Dit recept is perfect voor een natte zomer- of koude winteravond
naar recept
boerenkoolsoep met kapucijners

Donderdag

feestelijke gnocchi met cavalo nero, venkelzaad & pecorino 
Het nieuwste kookboek van Janneke en Serge is helemaal vega. Voor het delicious. jubileumnummer selecteerden we een paar waanzinnige feestgerechten en een goede gnocchi mocht niet ontbreken. Deze maak je met het Italiaanse zusje van onze boerenkool, verfrissend venkelzaad en licht-zilte pecorino.
Oh, en natuurlijk helemaal in stijl van Janneke: binnen 30 minuten klaar. Kom maar door met zo’n bordje comfort food deluxe!
naar recept
gnocchi cavalo nero

Vrijdag

pannenkoeken met boerenkool en nagelkaas
Wil jij een keer wat anders? Pak dan uit met deze bijzondere pannenkoeken met boerenkool, Friese nagelkaas en Zeeuwse keukenstroop. 
En als toetje: kokoscrêpes met ahornricotta en aardbeien!
naar recept
pannenkoeken-boerenkool-delicious

Zaterdag

groentelasagne met uienchutney
Deze groentelasagne vindt iedereen heerlijk. Ook fervente vleeseters zullen smullen van deze lasagne met meiknolletjes, pompoen en cavalo nero. Zo'n lasagne misstaat zelfs niet als hoofdgerecht tijdens een kerstdiner vol comfortfood.
naar recept
groentelasagne

Zondag

tiramisù met witte chocolade, hazelnoten en nootmuskaat

Tiramisu mag zeker traditioneel, maar het hoeft niet altijd. Maak hem deze feestdagen eens anders! Met hazelnoten, witte chocolade en nootmuskaat blaas je jouw favoriete dessert nieuw leven in. Je bent gewaarschuwd, want hij is luchtig in het kwadraat en die schaal gaat leeg.
Ontspannen genieten van je spectaculaire dessert? Maak de tiramisu 1 dag eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
naar recept
tiramisù met witte chocolade, hazelnoten en nootmuskaat

quadroni met burrata en boerenkool | delicious