delicious. kookt deze week: met paddenstoelen en pompoen (soep!)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
soorten paddenstoelen wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot - delicious

Als je dit weekend een boswandeling hebt gemaakt ben je ze waarschijnlijk tegengekomen. Bruine, witte en hier en daar een clubje rode zwammen, verscholen achter natte herfstbladeren. Welke je kunt eten? Allemaal!

Alleen – en nu komt het meest gemaakte grapje onder wildplukkers – sommige eet je maar één keer. Voor deze paddenstoelensoep en paddenstoelenrisotto gebruiken we paddenstoelen uit de supermarkt, wel zo veilig. Het enige risico: het is verslavend lekker! Net als deze pompoensoep met miso overigens.

Maandag

wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot
Yvette: ‘Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst. Elk eenvoudig gerecht knapt enorm op van de indringende smaak van een zelfgetrokken bouillon. Overigens is de geur van een grote pan bouillon, trekkend op het fornuis, ongeëvenaard.'
naar recept
soorten paddenstoelen wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot - delicious

Dinsdag

geblakerde kip met karamel-clementinedressing
Wees niet bang om de kippendijen flink te blakeren (zorg wel voor een goed geventileerde keuken) – dit zal aan de al sprankelende dressing een intense smaak toevoegen en voor een zeer pittige eetervaring zorgen.
Dit gezegd hebbend, kunt u de kippendijen ook in de oven grillen, of ze eventueel door kippenborst vervangen. Gebruik een keukenschaar om de botjes wat gemakkelijker uit de dijen te halen, of vraag de slager dit voor u te doen, zorg wel dat het vel heel blijft.
U kunt ook zonder probleem de clementines door sinaasappelpartjes vervangen; het gerecht is dan net zo lekker.
naar recept
ottolenghi test kitchen geblakerde kip

Woensdag

quinoa-risotto met paddenstoelen en hazelnotengremolata
Deze glutenvrije quinoa-risotto zit vol gezonde stoffen: plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen uit quinoa en onverzadigde vetten uit hazelnoten en olijfolie.
naar recept
quinoa-risotto glutenvrij | delicious

Donderdag

pompoensoep met miso & rozemarijnsalsa
Met soep zit je altijd goed, maar met deze pompoensoep kan écht niks misgaan. Door de miso en de pompoenpit-rozemarijnsalsa til je de soep naar een hoger niveau. Daar worden we zó blij van!
Liever een basic pompoensoep? Kijk dan eens naar deze romige pompoensoep.
naar recept
pompoensoep met miso & pompoenpit-rozemarijnsalsa - delicious

Vrijdag

gepocheerde vis met weizen-beurre blanc, venkel en venkel-ansjovisolie
Dat gepocheerde vis perfect samengaat met een weizen biertje, bewijst dit recept. Culinair expert Merijn daalde af naar Limburg voor ál het goede van onder de rivieren en bedacht dit recept met lokale ingrediënten, zoals weizen bier.
Bekijk ook dit recept van Merijn voor uiensoep met bier, gepocheerd ei en chili-olie.
naar recept
gepocheerde witvis met bier

Zaterdag

Lasagne à la Jamie Oliver: met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen
Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel.
Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.
naar recept
Jaimy Oliver's Lasagne - delicious

Zondag

kardemombullar van Rutger
Kruidig en licht zoet, zo smaken deze Zweedse koffiebroodjes.
naar recept
Rutger bakt kardemombullar stap 9