Als je dit weekend een boswandeling hebt gemaakt ben je ze waarschijnlijk tegengekomen. Bruine, witte en hier en daar een clubje rode zwammen, verscholen achter natte herfstbladeren. Welke je kunt eten? Allemaal!
Alleen – en nu komt het meest gemaakte grapje onder wildplukkers – sommige eet je maar één keer. Voor deze paddenstoelensoep en paddenstoelenrisotto gebruiken we paddenstoelen uit de supermarkt, wel zo veilig. Het enige risico: het is verslavend lekker! Net als deze pompoensoep met miso overigens.
Maandag
wilde-paddenstoelensoep met hazelnoot
Yvette: ‘Zelfgemaakte bouillon is altijd het lekkerst. Elk eenvoudig gerecht knapt enorm op van de indringende smaak van een zelfgetrokken bouillon. Overigens is de geur van een grote pan bouillon, trekkend op het fornuis, ongeëvenaard.'
naar recept
Dinsdag
geblakerde kip met karamel-clementinedressing
Wees niet bang om de kippendijen flink te blakeren (zorg wel voor een goed geventileerde keuken) – dit zal aan de al sprankelende dressing een intense smaak toevoegen en voor een zeer pittige eetervaring zorgen. Dit gezegd hebbend, kunt u de kippendijen ook in de oven grillen, of ze eventueel door kippenborst vervangen. Gebruik een keukenschaar om de botjes wat gemakkelijker uit de dijen te halen, of vraag de slager dit voor u te doen, zorg wel dat het vel heel blijft. U kunt ook zonder probleem de clementines door sinaasappelpartjes vervangen; het gerecht is dan net zo lekker.
naar recept
Woensdag
quinoa-risotto met paddenstoelen en hazelnotengremolata
Deze glutenvrije quinoa-risotto zit vol gezonde stoffen: plantaardige eiwitten, vitaminen, vezels en mineralen uit quinoa en onverzadigde vetten uit hazelnoten en olijfolie.
naar recept
Donderdag
pompoensoep met miso & rozemarijnsalsa
Met soep zit je altijd goed, maar met deze pompoensoep kan écht niks misgaan. Door de miso en de pompoenpit-rozemarijnsalsa til je de soep naar een hoger niveau. Daar worden we zó blij van!Liever een basic pompoensoep? Kijk dan eens naar deze romige pompoensoep.
naar recept
Vrijdag
gepocheerde vis met weizen-beurre blanc, venkel en venkel-ansjovisolie
Dat gepocheerde vis perfect samengaat met een weizen biertje, bewijst dit recept. Culinair expert Merijn daalde af naar Limburg voor ál het goede van onder de rivieren en bedacht dit recept met lokale ingrediënten, zoals weizen bier. Bekijk ook dit recept van Merijn voor uiensoep met bier, gepocheerd ei en chili-olie.
naar recept
Zaterdag
Lasagne à la Jamie Oliver: met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen
Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei. Als je ‘m met liefde en aandacht opbouwt, zet je hiermee een volmaakte klassieker op tafel. Maak ook eens deze heerlijk krokante cobb salad van Jamie Oliver.
naar recept