delicious. kookt deze week: pasta en andere geruststellende gerechten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ribollita met snijbonen - delicious

De zomer was lang en gul, maar komt nu langzamerhand ten einde. We hervatten onze pre-zomer routines en gaan weer aan de bak. Betekent dat saai eten?

Nee hoor, alleen mag het allemaal iets makkelijker en sneller. Daarom geven we je een weekmenu met extra veel (Italiaans) comfort food. We starten de week met een vegetarische carbonara, en sluiten ‘m af met krokante makreel.

Maandag

snelle pasta carbonara met paddenstoelen
Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.
Of maak deze spaghetti carbonara met chorizo.
naar recept
snelle pasta carbonara met paddenstoelen - delicious

Dinsdag

ovenschotel met groente en flatbread
Zin in een gezond gerecht boordevol groente? Dan zit je met dit fusion gerecht helemaal goed! De groente zorgen voor de nodige vitamine, waarbij het flatbread een extra bodem legt.
Nog meer vega inspiratie nodig? Dit lijstje zit vol heerlijke vegetarische gerechten.
naar recept
ovenschotel met groente en flatbread - delicious

Woensdag

gegrilde ribeye met koffie-olie en witte bonen-pompoensalade
naar recept
ribeye-delicious

Donderdag

ribollita met snijbonen
Eén hap van deze ribollita met snijbonen, brengt je weer terug naar Italïe. Dit is een klassieker uit Toscane. De basis is altijd witte bonen, venkel, kool en stukjes oud brood en je kunt er zelf van alles bij doen. Geniet!
naar recept
ribollita met snijbonen - delicious

Vrijdag

geroosterde radicchio met tonijnsaus
Yvette van Boven: ‘Dit is een van mijn favoriete gerechten. Heerlijk bij lamsbout, maar ook bij een gebraden kippetje perfect. Verder hoef je er niets meer bij, het is zo heerlijk compleet.’
Nog radicchio over? Maak de volgende dag deze bietentartare met appel en radicchio.
naar recept

Zaterdag

spaghetti met krokante makreel, feta en harissa
Weinig tijd en toch lekker koken en eten? Deze spaghetti met krokante makreel, feta en harissa maak je met minder dan 10 ingrediënten in slechts 20 minuten. Dat is geweldig toch?
Maak deze pasta nóg lekkerder met homemade harissa.
naar recept
spaghetti makreel erwten feta - delicious

Zondag

Sardijnse casadinas
Chef Giovanni Pilu is Australisch-Sardijns en kookt graag zijn moderne versie van de Sardijnse keuken. Perfect voor te bereiden, dus kies een zonovergoten dag en vraag je vrienden voor een Italiaanse middag aan tafel.
Het aantrekkelijke van deze authentieke taartjes? De mooie balans tussen zoet en hartig. Heel fijn als toetje na een lichte lunch met een sterke espresso ernaast!
Of maak deze amarettisandwiches met espressocrème.
naar recept
ricotta pecorino casadina
ribollita met snijbonen - delicious