delicious. kookt deze week: waar we zin in hebben!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bisque met mais | delicious

Geen thema, geen grenzen, gewoon héél erg lekker eten, en dat zeven dagen lang. Echt zo’n weekmenu waar je blij van wordt. Misschien zo blij, dat je spontaan je vrienden, buren en ouders uitnodigt om mee te genieten.

Te warm om de keuken in te duiken? Deze 48x recepten helpen je to keep your cool!

Maandag

hasselback-bataten met zadenpesto
Onze good old favorite: pesto! Maar dan net even anders. Want simpel hoeft niet saai te zijn en klassiekers met een twist vinden we te gek. Easy, snel en bomvol smaak, dat zijn deze hasselback bataten met zadenpesto. Niet alleen zalig, dit gerecht zit ook vol heerlijke voedingsstoffen. Keukenmachine en ingrediënten in de aanslag en mixen maar!
Maak je dit gerecht in de zomer? Aarzel dan niet om je barbecue te gebruiken: de subtiele smaak van houtskool geeft alles extra karakter!
naar recept
hasselback bataten zadenpesto

Dinsdag

gegrilde kip met chermoula
Chermoula is een kruidige Noord-Afrikaanse marinade die je ook meteen als saus kunt gebruiken. Superlekker bij vlees van de barbecue, dat door een stukje vlammen-magie sowieso al extra goed smaakt. Het vleugje rook en die nét geschroeide grillstreepjes geven het vlees een ultiem zomerse boost. Dus steek je BBQ aan en ga voor die smokey perfectie!
De rest van de zomer buiten koken? Met deze 42 recepten heb je inspiratie genoeg!
naar recept
gegrilde kip chermoula

Woensdag

bisque met maïs
Op naar de kust – of naar de viskraam op de markt – voor strandkrab! Mister Kitchen koestert die duurzame schaaldieren en maakt er fantastische bisque mee! Volg hun recept en maak ook zo’n dieporanje, geurige soep.
naar recept

Donderdag

tortilla met chorizo
Ook zo gek op aardappels? Deze tortilla met chorizo is een aanrader om een keer te maken. Bomvol smaak, hij vult goed en extra lekker door de chorizo.
naar recept
Aardappel tortilla met chorizo

Vrijdag

peulvruchtensalade met manchego
Een frisse peulvruchtensalade met Spaanse manchego. Vullend, maar tegelijkertijd niet te zwaar. Kun je geen manchego vinden? Gebruik dan geitenkaas of oude brokkelkaas. 
naar recept
peulvruchtensalade met manchego | delicious

Zaterdag

spekspiesen met honing-sojamarinade
Houd je van heet & snel? Steek dan eerst de BBQ aan of zet de grillpan op het vuur! Deze spiesen heb je zonder veel poespas zo op tafel. Met vlees, vis of groenten maak je de lekkerste combi’s; van halloumi met perzik, zalm met miso tot kip met harissa. Om daarna – helemaal mellow – de lange avond buiten wijn te drinken.
Deze spekspiesen met honing-sojamarinade zijn de perfecte combinatie tussen umami en een vleugje zoet, waardoor ze gegarandeerd een succes zijn!
naar recept
spekspiesen honing soja

Zondag

soezen met rood fruit en mascarpone-limoenvulling
Rutger bakt voor delicious. soezen met rood fruit en mascarpone-limoenvulling, superfeestelijk en héél lekker! Rutger, de eerste winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Er zitten frambozen, bramen, blauwe bessen en aardbeien in… je proeft de zomer! Soezen maak je met kookdeeg dat een paar minuten goed moet garen in de pan. En de oven mag vooral niet te vroeg open.’
naar recept
soezen met rood fruit - delicious

bisque met mais | delicious