hasselback-bataten met zadenpesto

hasselback bataten zadenpesto
glutenvrij, vegetarisch
aantal | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, familietijd, weekend | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Onze good old favorite: pesto! Maar dan net even anders. Want simpel hoeft niet saai te zijn en klassiekers met een twist vinden we te gek. Easy, snel en bomvol smaak, dat zijn deze hasselback bataten met zadenpesto. Niet alleen zalig, dit gerecht zit ook vol heerlijke voedingsstoffen. Keukenmachine en ingrediënten in de aanslag en mixen maar!
Maak je dit gerecht in de zomer? Aarzel dan niet om je barbecue te gebruiken: de subtiele smaak van houtskool geeft alles extra karakter!
kooktijd25 minutes
oven1 hour
totale tijd1 hour 25 minutes

ingrediënten

  • 5 zoete aardappels bataten à 200 g, ongeschild

zadenpesto

  • 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
  • 175 g half-zongedroogde tomaatjes
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl geroosterd venkelzaad
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 teen knoflook
  • sap van 1 citroen
  • 125 ml extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen
  • 90 g gemengde zadenmix* geroosterd en grof gehakt
  • 50 g rucola zonder harde steeltjes
  • 150 g feta verbrokkeld

instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
 Kerf de zoete aardappels om de 3-6 mm diep in, dus niet helemaal door. Leg ze op een grote bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster ze in 1 uur gaar en vanbuiten een beetje krokant.
  • Maal intussen voor de zadenpesto de basilicum, tomaatjes, specerijen, het sesamzaad, de knoflook, driekwart van het citroensap en alle olijfolie glad in de keukenmachine. Doe over in een kom, voeg wat zout en peper toe en meng de zadenmix erdoor. Voeg evt. nog een beetje citroensap toe.
  • Neem de geroosterde zoete aardappels uit de oven en leg ze op een schaal. Schep de pesto, rucola en feta erover. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er zeezoutvlokken over.
Voedingswaarde:
calorieën: 658kcal
|
eiwit: 17g
|
vet: 42g
|
koolhydraten: 49g
auteur: delicious.

* Gemengde zadenmix koop je bij biologische winkels en sommige supermarkten.
RECEPTEN: DARREN ROBERTSON | FOTOGRAFIE: BRETT STEVENS | STYLING:  KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
hasselback bataten zadenpesto