Frambozen door de dressing, een granaatappelpitje hier en daar of verse vijgen in een quiche: fruit kan een gerecht heerlijk fris maken. En laten we daar nu ernstig behoefte aan hebben! Daarom geven we je 7x gerechten voor een fris & fruitige week.
Maandag
quiche met rode ui, verse vijgen & ricotta
Deze quiche is zoet én ook hartig. De combinatie met rode ui, honing en tijm is heerlijk, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.
naar recept
Dinsdag
octopusspiesen met granaatappelglazuur en fattoush
Deze octopusspiesen zijn ideaal om je gasten te verrassen met een speciaal voorgerecht. Lekker en makkelijk als voorgerecht bij een doordeweeks vriendenetentje. Maar ze passen ook goed in een royaal weekendbuffet.
naar recept
Woensdag
frisse pompoen-dhal
Pompoen is een veelzijdig ingrediënt: de groente is heerlijk geroosterd uit de oven, gekookt als puree of, zoals hier, verwerkt in een lekkere dahl. Probeer deze frisse pompoen-dhal eens en geef je dhal een extra kick met versgeraspte kurkuma.
Donderdag
aardappel-bonensalade met geitenyoghurt
Janneke Philippi kookt zoveel mogelijk met seizoensgroenten van het land. Deze aardappel- bonensalade serveert ze met geitenyoghurt. Maar je kunt ‘m ook heel goed uitbreiden met wat verbrokkelde feta of blokjes camembert.
naar recept
Vrijdag
casarecce met chorizo, ricotta en courgette
Ricotta kun je op vele manieren toepassen in de keuken. Voeg het bijvoorbeeld toe aan dit gerecht met casarecce, chorizo en courgette.
naar recept
Zaterdag
Indonesische saté
Libanese kofta, Turkse kipspiesjes en natuurlijk: Indonesische saté. Bijna elk land heeft wel zijn eigen, favoriete spies. Steek de BBQ maar aan, want in dit recept vind je laatstgenoemde wereldklassieker. Lekker met wat salade, brood en dips.Tip: Snijd blokjes voor spiesen niet te groot als je ze boven de BBQ wilt grillen. Grote stukken worden namelijk niet goed gaar. Blijf erbij en keer ze regelmatig voor het lekkerste resultaat.
naar recept
Zondag
pruimenclafoutis
Maak nu deze pruimenclafoutis, een Franse klassieker. Want als het pruimentijd is, moet je er gebruik van maken. Supersnel klaar, helemaal niet moeilijk en een prima toetje voor… ja voor vanavond! Wist je dat je ook HARTIGE clafoutis kunt maken? Met brie en spinazie bijvoorbeeld!
naar recept