glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
voorgerecht |
|
italiaans |
glutenvrij, vegetarisch
Mediterraan etentje op de planning? Ga van start met rauwkost en een lekkere dip. Het romige hart van burrata is ideaal om in te dippen: olijfolie, kappertjes, citroen en kruiden. Tip: Ook cherrytomaatjes, reepjes venkel en roosjes bloemkool zijn lekker als rauwkost erbij. En heb je geen burrata? Vervang deze dan door buffelmozzarella. Schep op de opengesneden buffelmozzarella een lepel crème fraîche.
Ingrediënten
- 4-6 bospeentjes
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode puntpaprika
- 300 g burrata (2 bollen), op kamertemperatuur
- 1 biocitroen
- 2 tl kappertjes
- ¼ rode chilipeper
- 2 takjes dille
- 50 ml extra vierge olijfolie
Instructies
- Maak de bospeen, bleekselderij en de paprika schoon en snijd in reepjes.
- Halveer de bollen burrata en leg ze op 4 borden. Rasp 1 el gele schil van de citroen. Snijd de kappertjes fijn. Snijd de zaadlijsten uit de chilipeper en snijd de peper fijn. Hak de dille fijn.
- Meng de citroenrasp, kappertjes, chili- peper en dille door de olijfolie. Breng op smaak met wat zout. Sprenkel de olie over de burrata. Leg de bospeen, bleekselderij en paprika erbij om in de burrata te dippen.
Voedingswaarde
calorieën: 332kcal
eiwit: 15g
vet: 27g
koolhydraten: 5g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!