aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
|
italiaans |
lunchgerecht, voorgerecht |
|
italiaans |
Superverse tonijn op geitenkaas met pit van chilipeper, kappers plus het frisse groen van raapsteeltjes: verrukkelijk!
Ingrediënten
- 400 g tonijn sashimi-kwaliteit, super- vers, in 1 cm-blokjes
- 1 el chili-olie
- 80 ml extra vergine olijfolie (5 el) + extra
- 1 el fijngesneden bieslook
- 40 ml olijfolie (± 2 1/2 el)
- 1 teen knoflook, gekneusd
- 3 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
- 1/2 bosje raapstelen*, in stukjes gescheurd
- sap van 1/2 citroen
- 8 sneetjes zuurdesembrood, getoast
- 150 g zachte geitenkaas
Instructies
-
Meng in een kom de tonijnblokjes met de chili-olie, extra vergine olijfolie, de bieslook en wat zout en peper.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de knoflook onder af en toe omscheppen 1-2 min. tot hij geurig is. Voeg de kappertjes toe, bak ze in 2-3 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Voeg de raapstelen toe aan de pan en laat ze onder af en toe omscheppen slinken. Breng op smaak met het citroensap en wat zout en peper.
-
Besmeer de zuurdesemtoast met geitenkaas en verdeel de raapstelen en tonijn erover. Bestrooi met gebakken kappertjes en sprenkel er wat olie over.
Voedingswaarde
calorieën: 533kcal
eiwit: 36g
vet: 29g
koolhydraten: 30g
* Kun je geen raapstelen krijgen? Neem dan bijv. baby-spinazie of rucola.
RECEPTEN: BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!