crostini met tonijn, raapstelen en geitenkaas

crostini met tonijn, raapstelen en geitenkaas
RECEPTEN: BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | | italiaans |

Superverse tonijn op geitenkaas met pit van chilipeper, kappers plus het frisse groen van raapsteeltjes: verrukkelijk!

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 400 g tonijn sashimi-kwaliteit, super- vers, in 1 cm-blokjes
  • 1 el chili-olie
  • 80 ml extra vergine olijfolie (5 el) + extra
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 40 ml olijfolie (± 2 1/2 el)
  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 3 el kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • 1/2 bosje raapstelen*, in stukjes gescheurd
  • sap van 1/2 citroen
  • 8 sneetjes zuurdesembrood, getoast
  • 150 g zachte geitenkaas

Instructies

  1. Meng in een kom de tonijnblokjes met de chili-olie, extra vergine olijfolie, de bieslook en wat zout en peper.
  2. Verhit de rest van de olijfolie in een steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak hierin de knoflook onder af en toe omscheppen 1-2 min. tot hij geurig is. Voeg de kappertjes toe, bak ze in 2-3 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Voeg de raapstelen toe aan de pan en laat ze onder af en toe omscheppen slinken. Breng op smaak met het citroensap en wat zout en peper.
  4. Besmeer de zuurdesemtoast met geitenkaas en verdeel de raapstelen en tonijn erover. Bestrooi met gebakken kappertjes en sprenkel er wat olie over.

Voedingswaarde

  • calorieën: 533 kcal
  • eiwit: 36 g
  • vet: 29 g
  • koolhydraten: 30 g

* Kun je geen raapstelen krijgen? Neem dan bijv. baby-spinazie of rucola.

RECEPTEN: BEN WILLIAMSON, MASSIMO MELE | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT, NIGEL LOUGH | STYLING: KIRSTEN JENKINS.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!