In het mei-nummer van delicious. delen we een nieuwe simpel & snel weekendrubriek van Liselore Bus! First up: een Aziatisch geïnspireerd menu, waaronder deze crispy rice bowl.
Liselore zet ons twee overheerlijke hapjes voor om mee te beginnen, een hoofdgerecht bomvol groenten en crispy rice en goddelijke banaan-sesam soft serve waar ook haar zoontje Valentijn niet vanaf kan blijven. Alle recepten vind je hier.
Crispy rice bowl met miso-beef tataki
lactosevrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
fusion, japans |
lactosevrij
De perfecte combi van een kom groenten, krokante spicy rijst & véél geroosterde sesamdressing. Want meer saus is meer beter.
Kookgerei
- ook nodig: stoominzet
Ingrediënten
- 600 g gekookte leftover rijst* bijv. jasmijnrijst
- 5 el sriracha
- 2 el sesamolie
- 400 g biefstuk, op kamertemperatuur
- 2 el miso
- 100 g peultjes
- 150 g fijngeraspte kool, bijv. witte kool of mix van witte en rode kool
- sap van ½ limoen, andere helft in 4 partjes
- 2 el zonnebloemolie
- 2 eetrijpe avocado’s, in dunne plakjes
- 1 rijpe mango, in dunne plakjes
- 8 snackkomkommers, in schuine plakjes
- 2 grote wortels, in dunne linten geschaafd
- ½ bosje munt, blaadjes geplukt
- geroosterde sesamdressing, voor erover
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C. Meng de rijst in een kom met de sriracha en sesamolie en masseer de rijst goed in. Verdeel de rijst in een egale laag over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 30-40 min. in de oven, waarbij je iedere 10 min. de rijst goed omschept tot de rijst helemaal krokant is.
- Wrijf intussen de biefstuk rondom in met de miso en laat tot gebruik marineren op kamertemperatuur.
- Leg de peultjes in de stoominzet en zet deze in een pan met een klein laagje kokend water. Stoom de peultjes 2 min. tot ze beetgaar zijn. Laat even afkoelen en snijd daarna over de lengte in dunne reepjes. Schep de kool om met het limoensap.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde biefstuk 1-2 min. aan iedere kant. Schep uit de pan en laat even rusten op een bord.
- Verdeel de avocado, mango, komkommer, wortel, kool en peultjes over 4 kommen. Snijd de biefstuk in schuine, dunne reepjes en verdeel over de kommen. Bestrooi met de munt en crispy rijst en besprenkel met veel sesamdressing. Serveer met de limoenpartjes.
- Heb je geen leftover rijst? Kook dan 220 g rijst en laat dit in ± 2 uur volledig afkoelen.
Voedingswaarde
calorieën: 775kcal
eiwit: 34g
vet: 34g
koolhydraten: 77g
RECEPTEN: LISELORE BUS | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX | STYLING, FOODSTYLING: LES FILLES ROUGES.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: madeleines met yuzu