veganistisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, lente, voorjaar, weekend, zomer |
mediterraan |
vegan
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd, lente, voorjaar, weekend, zomer |
mediterraan |
vegan
Zoek je een heerlijk vegan hoofdgerecht met weinig ingrediënten? Janneke weet altijd raad: deze artisjokharten zitten bomvol smaak. Wanneer je de couscous vervangt door gierst is dit maaltje ook nog eens glutenvrij. Fijn voor velen dus!
Vaker vegan koken? Haal je inspiratie uit onze collectie: 27x lekkere vegan recepten voor doordeweeks.
Ingrediënten
- 400 g artisjokharten (1 blik), uitgelekt
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gerookte-paprikapoeder
- 400 g tomatenblokjes (2 blikken)
- 250 g volkorencouscous
- 50 g gepelde pistachenoten, ongezouten
- 1-2 takjes munt
Instructies
-
Halveer de artisjokharten en dep ze droog.
-
Verhit 2 el olijfolie in de koekenpan.
-
Bak de artisjokharten op hoog vuur in 4 min. bruin. Snijd de ui en knoflook fijn. Schep de artisjokharten uit de pan. Doe de laatste el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook en paprikapoeder zachtjes 3 min. Voeg alle tomatenblokjes toe en smoor de saus 10 min. zachtjes.
-
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen.
-
Hak de pistachenoten fijn.
-
Voeg de artisjokharten weer toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de couscous over de borden.
-
Schep de artisjokharten met de tomatensaus erbij. Bestrooi met de pistache en muntblaadjes.
Voedingswaarde
calorieën: 443kcal
eiwit: 15g
vet: 15g
koolhydraten: 59g
RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!