De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Courgettekoekjes met halloumi

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
courgettekoekjes - delicious


aantal 15 | hapje | doordeweeks | |
Old school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Probeer deze courgettekoekjes met halloumi eens: extra lekker met de green-goddessdressing.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten

ingrediënten

  • 650 g courgettes klein, grof geraspt
  • 100 g rauwe ham in stukjes gescheurd
  • 250 g halloumi grof geraspt
  • 100 g bakmeel zelfrijzend
  • 50 g bloem
  • 2 eieren losgeroerd
  • 15 g dille fijngesneden
  • snufje chilivlokken + wat extra voor erover
  • olijfolie mild, om in te bakken
  • 1 bosje radijs in zeer dunne schijfjes
  • 180 g tuinbonen dubbelgedopt, geblancheerd, koud afgespoeld + 200 g erwtenscheuten
  • 1 el olijfolie extra vergine

green-goddessdressing

  • munt dille, peterselie en dragon, 1/2 bosje van elk, blaadjes afgeplukt
  • 1/2 citroen sap
  • 120 ml zure room
  • 140 ml Griekse yoghurt dik

instructies

  • Doe de courgette in een vergiet en schep om met 1 tl zout. Laat 15 min. staan en druk dan het teveel aan vocht eruit. Meng het in een kom met de ham, haloumi, het bakmeel, de bloem, eieren, dille en chili-vlokken.
  • Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een bodempje olijfolie van ó cm op matig vuur. Schep hierin een paar courgettekoekjes van elk 70 g en plet ze licht met een spatel. Bak ze in 4-5 min. per kant goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl je de rest van de courgettekoekjes bakt.
  • Mix intussen in de keukenmachine alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper. Schep in een kom de radijs, tuinbonen en erwtenscheuten om met 1 el olijfolie. Serveer de courgettekoekjes warm met de dressing en geef de salade erbij.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Roos Volkers
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


courgettekoekjes - delicious