aantal 15 |
hapje |
doordeweeks |
|
Old school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Probeer deze courgettekoekjes met halloumi eens: extra lekker met de green-goddessdressing.
kooktijd40 minuten
totale tijd40 minuten
ingrediënten
- 650 g courgettes klein, grof geraspt
- 100 g rauwe ham in stukjes gescheurd
- 250 g halloumi grof geraspt
- 100 g bakmeel zelfrijzend
- 50 g bloem
- 2 eieren losgeroerd
- 15 g dille fijngesneden
- snufje chilivlokken + wat extra voor erover
- olijfolie mild, om in te bakken
- 1 bosje radijs in zeer dunne schijfjes
- 180 g tuinbonen dubbelgedopt, geblancheerd, koud afgespoeld + 200 g erwtenscheuten
- 1 el olijfolie extra vergine
green-goddessdressing
- munt dille, peterselie en dragon, 1/2 bosje van elk, blaadjes afgeplukt
- 1/2 citroen sap
- 120 ml zure room
- 140 ml Griekse yoghurt dik
instructies
- Doe de courgette in een vergiet en schep om met 1 tl zout. Laat 15 min. staan en druk dan het teveel aan vocht eruit. Meng het in een kom met de ham, haloumi, het bakmeel, de bloem, eieren, dille en chili-vlokken.
- Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een bodempje olijfolie van ó cm op matig vuur. Schep hierin een paar courgettekoekjes van elk 70 g en plet ze licht met een spatel. Bak ze in 4-5 min. per kant goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl je de rest van de courgettekoekjes bakt.
- Mix intussen in de keukenmachine alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper. Schep in een kom de radijs, tuinbonen en erwtenscheuten om met 1 el olijfolie. Serveer de courgettekoekjes warm met de dressing en geef de salade erbij.
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Roos Volkers
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!