Old school aardappel- en groentekoekjes worden helemaal new school na een upgrade. Lekker bij brunch, lunch of ’s avonds. Probeer deze courgettekoekjes met halloumi eens: extra lekker met de green-goddessdressing.
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
650gcourgettesklein, grof geraspt
100grauwe hamin stukjes gescheurd
250ghalloumigrof geraspt
100gbakmeelzelfrijzend
50gbloem
2eierenlosgeroerd
15gdillefijngesneden
snufjechilivlokken+ wat extra voor erover
olijfoliemild, om in te bakken
1bosjeradijsin zeer dunne schijfjes
180gtuinbonendubbelgedopt, geblancheerd, koud afgespoeld + 200 g erwtenscheuten
1elolijfolieextra vergine
green-goddessdressing
muntdille, peterselie en dragon, 1/2 bosje van elk, blaadjes afgeplukt
1/2citroensap
120mlzure room
140mlGriekse yoghurtdik
Instructies
Doe de courgette in een vergiet en schep om met 1 tl zout. Laat 15 min. staan en druk dan het teveel aan vocht eruit. Meng het in een kom met de ham, haloumi, het bakmeel, de bloem, eieren, dille en chili-vlokken.
Verhit in een grote koekenpan met antiaanbaklaag een bodempje olijfolie van ó cm op matig vuur. Schep hierin een paar courgettekoekjes van elk 70 g en plet ze licht met een spatel. Bak ze in 4-5 min. per kant goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Houd ze warm terwijl je de rest van de courgettekoekjes bakt.
Mix intussen in de keukenmachine alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper. Schep in een kom de radijs, tuinbonen en erwtenscheuten om met 1 el olijfolie. Serveer de courgettekoekjes warm met de dressing en geef de salade erbij.