courgettetaart met cheddar & rauwe ham

courgettetaart
aantal 4 | hoofdgerecht | | |
Een zomerse quiche, gebakken in een prachtige langwerpige vorm – dat staat toch net iets chiquer. Geef er een lekkere salade bij, wellicht een verfrissende cocktail en je tuinfeest is compleet.
15x de allerlekkerste hartige plaattaarten
kooktijd40 minutes
oven1 hour 20 minutes
totale tijd2 hours

Kookgerei

  • ook nodig: steunvulling*, rechthoekige bakvorm van 35×11 cm, ingevet

ingrediënten

  • 1 rol deeg voor hartige taart
  • handje paneermeel
  • 1 courgette
  • 100 g cheddar, geraspt
  • 200 g crème fraîche
  • 3 eieren, losgeroerd
  • 20 g bladpeterselieblaadjes fijngesneden + extra voor erover
  • 6 plakjes rauwe ham
  • extra vergine olijfolie, voor bestrijken en besprenkelen
  • 50 g rucola

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakvorm met het hartige taartdeeg en druk aan. Klap het deeg dat over de rand hangt dubbel, zodat je een dikke, stevige rand krijgt. Snijd de rand netjes bij.
  • Prik met een vork gaatjes in de deeg- bodem en zet de vorm 15 min. in de koelkast.
  • Leg een velletje bakpapier op de deeg- bodem en vul de vorm met een steun- vulling van blindbakbonen of ongekookte rijst. Bak de deegbodem 20 min. Neem de vorm uit de oven en haal de steunvulling eruit. Strooi een handje paneermeel over de deegbodem en zet de vorm opnieuw 15 min. in de oven, tot de bodem lichtbruin kleurt. Haal uit de oven en laat wat afkoelen.
  • Snijd de courgette doormidden en rasp 1⁄2 courgette met de grove rasp. Snijd de andere helft in plakjes van 1 mm.
  • Roer in een kom de geraspte courgette, cheddar, crème fraîche, eieren en peter- selie door elkaar en voeg wat zout en peper toe.
  • Schenk het courgettemengsel in de deegbodem, verdeel de plakjes rauwe ham en courgette erover. Kwast de taart in met olijfolie, dan wordt hij lekker knapperig. Bak de taart in 40-45 min. goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de taart voor serveren met rucola en nog wat peterselie, en sprenkel er wat olijfolie over.
Voedingswaarde:
calorieën: 511kcal
|
eiwit: 18g
|
vet: 36g
|
koolhydraten: 27g
auteur: delicious.
* Zie deliciousmagazine.nl/blindbakken voor tips over blindbakken. 
RECEPT: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
courgettetaart
RECEPT: PHOEBE WOOD & HELENA MOURSELLAS | FOTOGRAFIE: MARK ROPER | STYLING: KIRSTEN JENKINS.