conchiglioni met broccoli-macadamia-pesto en worst

conchiglioni met broccoli-macadamia-pesto en worst
Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen

Het nieuwe nummer van delicious. staat in het teken van een goede start van het nieuwe jaar. Binnen 25 minuten een lekker en gezond gerecht op tafel hebben staan? Julie bewijst dat het kan met deze conchiglioni met broccoli-macadamia-pesto en worst. Bestel het nieuwe nummer hier!

Conchiglioni met broccoli-macadamia-pesto en worst

Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | lactosevrij

Zo gemaakt en toch een hele bijzondere combinatie: broccoli met macadamia's in zelfgemaakte pesto.

Kooktijd:20

Totale tijd:20

Kookgerei

  • keukenmachine

Ingrediënten

  • 400 g biobroccoli-roosjes (diepvries, ontdooid)
  • 50 g grana padano
  • 15 g basilicum + extra voor de garnering
  • rasp van 1 biocitroen
  • 80 g macadamianoten
  • 3 tl madame jeanette-sambal
  • 50 ml olijfolie + 4 el voor de salade
  • 2 braadworsten
  • 250 g gele cherry-trostomaten
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamico-azijn
  • 300 g conchiglioni

Instructies

  1. Pureer de broccoliroosjes samen met de kaas, basilicum inclusief de takjes, citroenrasp, macadamianoten, madame jeanette-sambal en de 50 ml olijfolie tot pesto. Breng op smaak met zout.
  2. Haal het velletje van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 6-8 min. rul.
  3. Meng cherrytomaten, rucola, azijn en 4 el olijfolie tot een frisse salade. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af maar houd een kopje kookvocht apart. Schep de pesto, het worstvlees en het kookvocht door de pasta.
  5. Serveer de pasta in diepe borden, garneer met basilicum en geef de tomatensalade erbij.

Voedingswaarde

  • calorieën: 868 kcal
  • eiwit: 30 g
  • vet: 54 g
  • koolhydraten: 61 g

TIP Liever helemaal vega? Vervang de braadworst door een plantaardige variant.
TIP Gebruik je liever verse broccoli, verdeel deze dan eerst in roosjes, schil de stam en snijd in stukjes. Kook ± 3 min. voordat je ze verwerkt.

Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!