Zo gemaakt en toch een hele bijzondere combinatie: broccoli met macadamia's in zelfgemaakte pesto.
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd20 minutesminutes
Kookgerei
keukenmachine
Ingrediënten
400gbiobroccoli-roosjes (diepvries, ontdooid)
50ggrana padano
15gbasilicum + extra voor de garnering
rasp van 1biocitroen
80gmacadamianoten
3tlmadame jeanette-sambal
50mlolijfolie + 4 el voor de salade
2braadworsten
250ggele cherry-trostomaten
75grucola
2elbalsamico-azijn
300gconchiglioni
Instructies
Pureer de broccoliroosjes samen met de kaas, basilicum inclusief de takjes, citroenrasp, macadamianoten, madame jeanette-sambal en de 50 ml olijfolie tot pesto. Breng op smaak met zout.
Haal het velletje van de worsten. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het worstvlees in 6-8 min. rul.
Meng cherrytomaten, rucola, azijn en 4 el olijfolie tot een frisse salade. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af maar houd een kopje kookvocht apart. Schep de pesto, het worstvlees en het kookvocht door de pasta.
Serveer de pasta in diepe borden, garneer met basilicum en geef de tomatensalade erbij.
Voedingswaarde
calorieën: 868kcal
eiwit: 30g
vet: 54g
koolhydraten: 61g
auteur: delicious.
TIP Liever helemaal vega? Vervang de braadworst door een plantaardige variant. TIP Gebruik je liever verse broccoli, verdeel deze dan eerst in roosjes, schil de stam en snijd in stukjes. Kook ± 3 min. voordat je ze verwerkt.Recepten & Foodstyling: Julie Teeken, Fotografie: Mevrouw Mel, Styling: Ingrid van Kuringen