churros uit De bijbel van de Spaanse keuken

churros uit De bijbel van de Spaanse keuken
RECEPTEN, FOODSTYLING: RAQUEL PALLA LORDEN, FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, STYLING: HANNA VAN DEN BOS

Zo’n warme deegstaaf bestrooid met suiker stilt ons verlangen naar oliebollen als december nog niet is aangebroken. En hoewel churros alomtegenwoordig zijn, liggen hun wortels in Spanje, en dus schreef Raquel Palla Lorden het recept op in De bijbel van de Spaanse keuken.

In de bijbel van de Spaanse keuken gaat Raquel los op haar culi-roots. Wij selecteerden zes van haar zoete Spaanse klassiekers zoals de enige echte flan, sinaasappelcrème én churros.

Het nummer met alle bovengenoemde recepten vind je nú in de winkel en onze webshop. Bestel ‘m hier!

Churros

veganistisch
aantal 4 | zoet | | spaans | vegan
'Niets schreeuwt zomervakantie-aan-de-Costa zoals een zak gloeiend hete churros. Als ontbijt (ja, echt), lunch, snack of diner: churros kunnen altijd en overal. Ooit ontstaan in Spanje, inmiddels over de hele wereld in het vet gegooid. Besprenkel ze met poedersuiker of dip ze in een kopje dikke chocolademelk.'
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: spuitzak met gekartelde spuitmond van ± 1 cm Ø

Ingrediënten

  • 400 g bloem, gezeefd
  • 50 ml milde olijfolie
  • olie, om in te frituren
  • fijne kristalsuiker, om mee te bestrooien

Instructies

  • Breng in een pan op middelhoog vuur 600 ml water met 1 tl zout aan de kook. Zet als het water kookt het vuur uit en haal de pan van het vuur.
  • Meng in een ruime kom de bloem en de olijfolie met het kokendhete water. Roer met een houten lepel tot een samenhangend deeg. Laat even afkoelen en kneed dan met je handen alle lucht uit het deeg. Laat het deeg ± 10 min. rusten. Doe het in de spuitzak.
  • Verhit intussen in een diepe pan op middelhoog vuur de olie tot 180°C.
  • Spuit het deeg in slierten van ± 10 cm lang op een stuk bakpapier. Frituur de deegslierten in porties in 5-7 min. goudbruin en gaar.
  • Bestrooi de churros direct uit de hete olie met de suiker en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer direct. Extra lekker met warme pure-chocolademelk.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN, FOODSTYLING: RAQUEL PALLA LORDEN, FOTOGRAFIE: RENÉ MESMAN, STYLING: HANNA VAN DEN BOS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Nog een klassieker uit het Zuiden: Spaanse tortilla met aardappel en prei & easy tomatenchutney