lactosevrij
aantal 4 |
lunch, lunchgerecht |
weekend |
argentijns, zuid-amerikaans |
lactosevrij
Deze ultieme Argentijnse hotdog maak je met gegrilde verse chorizoworst, chimichurrisaus en salsa criolla. Rol je mouwen op en leg servetten klaar!
Kookgerei
- staafmixer met hakbakje
Ingrediënten
- 4 verse chorizoworstjes, Spaanse delicatessenwinkel*
- 1 stokbrood, in 4 stukken, even lang als de chorizoworstjes
chimichurri
- ½ bosje fijngesneden bladpeterselie
- ¼ bosje oregano, blaadjes fijngesneden
- 1 teen knoflook
- ½ tl chilivlokken
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 60 ml rodewijnazijn, 4 el
- ½ kleine witte ui, fijngesneden
salsa criolla
- 200 g kerstomaatjes, in vieren
- ½ kleine rode paprika, zonder zaadjes, fijngesneden
- ½ kleine witte ui, fijngesneden
- ½ bosje koriander, blad fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 el rodewijnazijn
Instructies
- Doe voor de chimichurri de peterselie en oregano in het hakbakje van de staafmixer, voeg de knoflook, chilivlokken, olie en azijn toe en mix tot een glad mengsel. Breng de chimichurri op smaak met zout en versgemalen peper en schep de fijngesneden ui erdoor.
- Roer in een kom alle ingrediënten voor de salsa criolla door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op matig vuur. Gril de chorizoworstjes 6-7 min. rondom tot ze bijna gaar zijn. Leg ze op een snijplank en halveer ze in de lengte. Gril ze op de snijvlakken tot ze helemaal gaar zijn.Schep ze op een bord.
- Snijd de stukken stokbrood open en gril ze op de snijvlakken 1-2 min. Besmeer de stukken stokbrood met een beetje chimichurri, beleg ze met de chorizo en schep hierop wat salsa criolla en naar smaak nog wat chimichurri.
Voedingswaarde
calorieën: 636kcal
eiwit: 26g
vet: 38g
koolhydraten: 45g
* Kun je geen verse chorizoworstjes vinden? Gebruik dan andere Spaanse, verse worstjes.
TIP: In een goed afgesloten potje blijft de chimichurri 1 week goed in de koelkast.
Fotografie: Mark Roper
Styling: David Morgan
Recept: Emma Knowles
Styling: David Morgan
Recept: Emma Knowles
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: pan con tomate met mosselen en ‘nduja – de Catalaanse klassieker à la Bart van Olphen