1stokbrood,in 4 stukken, even lang als de chorizoworstjes
chimichurri
½bosje fijngesneden bladpeterselie
¼bosje oregano,blaadjes fijngesneden
1teenknoflook
½tlchilivlokken
150mlextra vergine olijfolie
60mlrodewijnazijn,4 el
½kleine witte ui,fijngesneden
salsa criolla
200gkerstomaatjes,in vieren
½kleine rode paprika,zonder zaadjes, fijngesneden
½kleine witte ui,fijngesneden
½bosje koriander,blad fijngesneden
1teenknoflook,fijngesneden
3elextra vergine olijfolie
1elrodewijnazijn
Instructies
Doe voor de chimichurri de peterselie en oregano in het hakbakje van de staafmixer, voeg de knoflook, chilivlokken, olie en azijn toe en mix tot een glad mengsel. Breng de chimichurri op smaak met zout en versgemalen peper en schep de fijngesneden ui erdoor.
Roer in een kom alle ingrediënten voor de salsa criolla door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Maak de barbecue aan of verhit een grillpan op matig vuur. Gril de chorizoworstjes 6-7 min. rondom tot ze bijna gaar zijn. Leg ze op een snijplank en halveer ze in de lengte. Gril ze op de snijvlakken tot ze helemaal gaar zijn.Schep ze op een bord.
Snijd de stukken stokbrood open en gril ze op de snijvlakken 1-2 min. Besmeer de stukken stokbrood met een beetje chimichurri, beleg ze met de chorizo en schep hierop wat salsa criolla en naar smaak nog wat chimichurri.
Voedingswaarde
calorieën: 636kcal
eiwit: 26g
vet: 38g
koolhydraten: 45g
auteur: delicious.
* Kun je geen verse chorizoworstjes vinden? Gebruik dan andere Spaanse, verse worstjes.TIP: In een goed afgesloten potje blijft de chimichurri 1 week goed in de koelkast.Fotografie: Mark Roper Styling: David Morgan Recept: Emma Knowles