Chinese broccoli en biefstuk met wasabi

Chinese broccoli en biefstuk met wasabi
aantal 4 | hoofdgerecht | | chinees |
Chinese broccoli (kalian) heeft donkergroen blad en een krachtiger smaak en textuur dan de meeste Aziatische groenten. Net als westerse broccoli bevat het veel vitaminen en is de groente goed voor hart en bloedvaten. Te koop bij sommige toko’s en Chinese winkels.
Kooktijd30 minutes
marineren30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 2 tl wasabipasta + extra ter garnering
  • 2 tl fijngeraspte verse gemberwortel
  • 4 el tamari (lichte sojasaus)
  • 4 haasbiefstukken à 100 g
  • 3 tl arachideolie
  • 360 g ramennoedels
  • 2 tl mirin*
  • 1 bosje Chinese broccoli (kailan*)
  • 300 g gemengde paddenstoelen schoongeveegd, zo nodig gehalveerd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 kleine courgette gehalveerd, in dunne schuine plakjes
  • shiso purper of andere cress voor garnering

Instructies

  • Meng de wasabi met de gember en 3 el tamari. Schep de biefstukken hierin om. Laat afgedekt 30 min. marineren.
  • Verhit een grillpan op matig tot hoog vuur. Dep de biefstukken droog. Spray of vet ze in met 1 tl olie. Gril ze 2-3 min. per kant tot ze medium zijn. Laat ze afgedekt 5 min. rusten op een bord. Snijd in plakjes.
  • Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schep om met de mirin en 2 tl tamari.
  • Snijd de broccolisteeltjes en het -blad in stukjes van 4 cm. Verhit de rest van dearachideolie in een wok op hoog vuur. Roerbak de paddenstoelen 2 min. Voeg de knoflook toe en roerbak 30 sec. Voeg de steeltjes toe en roerbak 1 min. Voeg het blad en de courgette toe en roerbak nog 1-2 min. tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de resterende tl tamari toe en schep om.
  • Schep de noedels op borden. Verdeel het groentemengsel en de biefstuk erover. Strooi de cress erover. Serveer met naar smaak wat extra wasabi.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPTEN CHRISSY FREER FOTOGRAFIE AL RICHARDSON STYING MICHELLE NOERIANTO
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: dit is het verschil tussen vlees bakken in olie, margarine, boter, ghee of reuzel