De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Ceviche van scholfilet met zeekraal, rabarber en waterkers

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
ceviche hollandse groente - delicious


aantal 4 | voorgerecht | feestelijk, weekend | nederlands |
Het zuur in het rabarbersap gaart de schol en geeft de salade een fruitig tintje. Deze ceviche is een Hollandse variant op een echte Peruaanse klassieker. 
Liever een gebakken visje? Maak dan freekeh met vis, sinaasappel-tahinadressing en pistache-olie.
voorbereiding20 minuten
marineren30 minuten
totale tijd50 minuten

ingrediënten

  • 250 g rabarber ± 2 stengels
  • 300 g verse scholfilet zonder vel
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 3 g zeezout
  • 100 g zeekraal
  • 75 g waterkers
  • 3 el koudgeperste koolzaadolie*
  • 1 el pompoenpitten

ook nodig

  • sapcentrifuge

instructies

  • Was de rabarber en maak sap in een sap- centrifuge. Of hak de stengels tot moes in de keukenmachine. Doe de moes in een zeef en duw aan zodat al het sap er uit wordt geperst.
  • Verdeel de scholfilet in 4 gelijke stukken. Plet de peperkorrels in een vijzel en meng ze met het zout. Wrijf de visfilets in met het mengsel, doe ze in een diep bord en giet het rabarbersap erover. Laat de vis 30-45 min. marineren, afhankelijk van de dikte van de filet. Keer halverwege. Tip: De filets kunnen ook heel worden gemarineerd. Reken op ±15 min. extra marineertijd.
  • Blancheer de zeekraal een paar seconden in een ruime pan met kokend water. Spoel koud in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pluk de blaadjes en dunne steeltjes van de waterkers.
  • Laat de visfilets goed uitlekken en verdeel ze over borden. Schik de waterkers en zee- kraal over de filets en druppel er de olie en wat van de marinade over heen. Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan tot ze geuren en strooi ze over het gerecht.
Voedingswaarde:
calorieën: 165kcal
|
eiwit: 16g
|
vet: 10g
|
koolhydraten: 2g
auteur: delicious.
* Koolzaadolie is te koop bij natuurwinkels en grotere supermarkten.
Recepten: Eke Mariën. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


ceviche hollandse groente - delicious