Ceviche van heilbot met ananas & chilipepersaus

ceviche heilbot - delicious

aantal 4 | voorgerecht | weekend | |
Ceviche is hét nationale gerecht van Peru. Je gaart de vis daarbij in zuur. Kies vis die niet vettig, zacht of graterig is. Deze ceviche wordt - naast het limoensap - gegaard met ananas en sinaasappelsap. Lekker met de crispy tortillachips!
Lees ook: van ceviche naar tiradito.
kooktijd50 minutes
Marineren1 hour
totale tijd1 hour 50 minutes

ingrediënten

  • 400 g heilbot ontveld en ontgraat
  • 1 sinaasappel sap
  • 200 ml limoensap
  • 1 tl kristalsuiker fijn
  • 1 tl zout
  • 1 rode ui klein, in dunne plakjes
  • ½ ananas klein, geschild, hart eruit gesneden, vruchtvlees in blokjes van 1 cm
  • 1 chilipeper klein, groen, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 1 handvol koriander fijngesneden, om te bestrooien
  • gebakken tortillachips en partjes limoen om te serveren

chilipepersaus

  • 1 tl chipotle-puree*
  • 3 tl appelciderazijn
  • 3 tl basterdsuiker bruin

instructies

  • Snijd de vis met een groot scherp mes – tegen de draad in – in flinterdunne plakjes. Leg de plakjes in een bak (niet van metaal) en giet er het sinaasappelsap en 140 ml van het limoensap bij. Voeg de suiker en het zout toe. Meng voorzichtig door, dek af en zet een uur in de koelkast.
  • Doe intussen de ui in een kom met 125 ml licht gezouten ijswater. Laat ± 10 min. staan en giet af.
  • Meng de ingrediënten voor de chilipeper- saus in een kom en voeg een snuf zout toe. Laat de vis goed uitlekken, bestrooi ruim met zout en wentel door het resterende limoensap. Leg de vis en de ananasstukjes op 4 borden of een serveerschaal. Bestrooi met de uitgelekte ui, fijngesneden chilipeper en korianderblaadjes. Druppel de chilisaus langs de randen van de borden en serveer met tortillachips en partjes limoen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
* Chipotle-puree is online te koop, maar het is wel lastig. Vervang evt. door sriracha, deze pittige chilisaus is bij supermarkten en online goed verkrijgbaar.
Dit recept komt uit My streetfood kitchen – meer dan 150 wereldgerechten | Jennifer Joyce | uitgeverij Good Cook | € 24,95 | ISBN 9789461431462
Recept en styling: Jennifer Joyce. Fotografie: Jean Cazals
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

ceviche heilbot - delicious