Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Deze carpaccio van courgette is heerlijk zomers en licht, en daardoor een perfect voorgerecht of lunch.
Kooktijd10 minutesminutes
Ingrediënten
500gcourgettekleine gele en groene
100mlolijfolieextra virgine
2tlcitroenbio, rasp + 2 tl sap
50grucola
100gparmezaangeschaafd
ook nodig: mandoline of fijne schaaf
Instructies
Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.
Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan