vegetarisch
aantal 6 |
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, kerst, weekend |
italiaans |
vegetarisch
lunchgerecht, voorgerecht |
doordeweeks, kerst, weekend |
italiaans |
vegetarisch
Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Deze carpaccio van courgette is heerlijk zomers en licht, en daardoor een perfect voorgerecht of lunch.
Ingrediënten
- 500 g courgette kleine gele en groene
- 100 ml olijfolie extra virgine
- 2 tl citroen bio, rasp + 2 tl sap
- 50 g rucola
- 100 g parmezaan geschaafd
- ook nodig: mandoline of fijne schaaf
Instructies
-
Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.
-
Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
-
Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!