carpaccio van courgette

carpaccio van courgette
Voorkeur: vegetarisch

aantal 6 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks, kerst, weekend | italiaans | vegetarisch

Eten dat goed voor je is en dat wat voor je doet, wat kun je daar af en toe zin in hebben. Deze carpaccio van courgette is heerlijk zomers en licht, en daardoor een perfect voorgerecht of lunch.

Kooktijd:10

Totale tijd:10

Kookgerei

  • mandoline of fijne schaaf

Ingrediënten

  • 500 g courgette, kleine gele en groene
  • 100 ml olijfolie, extra virgine
  • 2 tl citroen, bio, rasp + 2 tl sap
  • 50 g rucola
  • 100 g parmezaan, geschaafd

Instructies

  1. Schaaf de courgettes op een mandoline over de lengte in dunne plakken en leg ze op een serveerschaal.
  2. Klop in een kom de olie met de citroenrasp en het citroensap door elkaar en voeg zout en zwarte peper naar smaak toe.
  3. Strooi de rucola en parmezaan over de courgettecarpaccio, besprenkel met de dressing en maal voor het serveren zwarte peper erover.

Voedingswaarde

Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan

 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!