burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie

burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie
RECEPTEN JULIEANNE BLUM, MATT PRESTON, ELLIE & SAM STUDD FOTOGRAFIE ALAN JENSEN, CHRIS COURT, MARK ROPER STYLING VIVIEN WALSH, JUSTINE POOLE

In het nieuwe delicious. aprilnummer nemen we je mee op een culinaire reis door Italië! Stel je voor: een dromerige voorjaarsreis langs de smaken van de Italiaanse lente…

Alsof je met de Venice Simplon-Orient-Express door het prachtige landschap reist, van Portofino tot de zonovergoten Rivièra. Recept voor recept ontdek je de pure en smaakvolle keuken van Italië. Deze burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie is zo’n gerecht dat je moet proberen: simpel en o zo smaakvol, precies zoals ze het in Italië doen!

Dit en nog veel meer heerlijke inspiratie vind je in delicious. april. Bestel hem hier!

Burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie

vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht, voorgerecht | doordeweeks, weekend | italiaans | vegetarisch
Simpel en smaakvol, deze burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie is perfect als voorgerecht of lunchgerecht. TIP: De basilicumolie blijft tot twee weken goed in de koelkast. Heerlijk als dressing of om over pasta of pizza te druppelen!
Voorbereiding15 minutes
Marineren15 minutes
Totale tijd30 minutes

Kookgerei

  • mandoline, blender of keukenmachine

Ingrediënten

  • 3 courgettes ± 530 g, in lange linten geschaafd op de mandoline
  • sap en rasp van ½ biocitroen
  • 125 ml extra vergine olijfolie
  • 1 bosje basilicum blaadjes geplukt
  • 2 el crème fraîche
  • 1 burrata uitgelekt
  • geroosterd zuurdesembrood voor erbij

Instructies

  • Houd de helft van de courgettelinten apart. Schep de andere helft in een grote kom met een snuf zout voorzichtig om. Laat ± 5 min. staan. Voeg 1 el citroensap toe en schep voorzichtig om. Laat ± 10 min. staan.
  • Mix intussen de olie en ½ tl zout in de blender of keukenmachine in ± 2 min. tot een bleke gele en geëmulgeerde massa. Voeg de basilicum toe en mix nog 2-3 min. tot glad, er mogen kleine stukjes in blijven.
  • Schep de crème fraîche in het midden van een serveerschaal. Leg de burrata erop. Laat de gemarineerde courgette uitlekken en meng met de rauwe courgette. Leg de courgette rondom. Snijd de burrata open en druppel er wat basilicumolie over.
  • Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en bestrooi met de citroenrasp. Serveer met de overige basilicumolie en geef het geroosterde zuurdesembrood erbij.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
p.p. ± 503 kcal / 11 g eiwit / 42 g vet / 18 g kh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Ook heerlijk als bijgerecht met deze kip met parmezaankorst en taleggiovulling, voor een perfecte Italiaanse avond!