Simpel en smaakvol, deze burrata met gemarineerde courgette & basilicumolie is perfect als voorgerecht of lunchgerecht. TIP: De basilicumolie blijft tot twee weken goed in de koelkast. Heerlijk als dressing of om over pasta of pizza te druppelen!
Voorbereiding15 minutesminutes
Marineren15 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Kookgerei
mandoline, blender of keukenmachine
Ingrediënten
3courgettes± 530 g, in lange linten geschaafd op de mandoline
sap en rasp van ½biocitroen
125mlextra vergine olijfolie
1bosje basilicumblaadjes geplukt
2elcrème fraîche
1burratauitgelekt
geroosterd zuurdesembroodvoor erbij
Instructies
Houd de helft van de courgettelinten apart. Schep de andere helft in een grote kom met een snuf zout voorzichtig om. Laat ± 5 min. staan. Voeg 1 el citroensap toe en schep voorzichtig om. Laat ± 10 min. staan.
Mix intussen de olie en ½ tl zout in de blender of keukenmachine in ± 2 min. tot een bleke gele en geëmulgeerde massa. Voeg de basilicum toe en mix nog 2-3 min. tot glad, er mogen kleine stukjes in blijven.
Schep de crème fraîche in het midden van een serveerschaal. Leg de burrata erop. Laat de gemarineerde courgette uitlekken en meng met de rauwe courgette. Leg de courgette rondom. Snijd de burrata open en druppel er wat basilicumolie over.
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en bestrooi met de citroenrasp. Serveer met de overige basilicumolie en geef het geroosterde zuurdesembrood erbij.