buffelmozzarella met coppa

buffelmozzarella met coppa
Receptuur, bereiding en styling: Janneke Philippi | Fotografie: Serge Philippi | Studio Philippi
glutenvrij
aantal 4 |
hapje, hapjes, simpel en snel, voorgerecht |
doordeweeks, familietijd, feestelijk, weekend, zomer |
italiaans |
glutenvrij
Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa zit er precies tussenin: leuk om te maken, maar uiteindelijk kost het maar weinig moeite en tijd. En ja, wie houdt er niet van buffelmozzarella?

Ook lekker met burrata of als 1-persoonportie met burratini. Liever vegetarisch? Vervang dan de coppa door plakken gegrilde aubergine of courgette.

Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 250 g buffelmozzarella 1 bol, kamertemperatuur
  • 4 el olijfolie
  • 1 takje salie
  • 1 tl venkelzaad
  • ½ tl chilivlokken
  • 80 g coppa di Parma
  • 1 kropje radicchio rucola of olijven voor erbij

Instructies

  • Laat de mozzarella goed uitlekken en leg op een schaal.
  • Verwarm op laag vuur in een koekenpan de olijfolie. Bak de salieblaadjes met het venkelzaad en de chilivlokken heel zachtjes tot de geuren vrijkomen en de salie krokant is. Laat de olie afkoelen en schenk over de mozzarella.
  • Haal de blaadjes van het kropje radicchio los. Leg de coppa di Parma, radicchio of rucola en olijven bij de mozzarella en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 309kcal
eiwit: 13g
vet: 28g
koolhydraten: 2g
auteur: Janneke Philippi
Meer Italiaanse recepten en meer lekkers? Bestel het gloednieuwe Italië-nummer nu zonder verzendkosten. 

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!