bucatini met bietensaus van Max La Manna

bucatini met bietensaus van Max La Manna
FOTOGRAFIE: LIZZY MAYSON.
veganistisch
aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | vegan
Max La Manna: 'Je zult verstelt staan van de majestueuze kleur van dit romige gerecht. Het zal iedereen ervan overtuigen dat bieten geweldig zijn. Voeg de saus toe aan salades, pizza of pasta. Dit is een van mijn favoriete recepten in You Can Cook This!'

Ingrediënten

  • 380 g bucatini, spaghetti of linguine
  • 40 g (plantaardige) feta, voor de garnering

Bietensaus

  • 1 grote biet, inclusief stelen en loof
  • el olijfolie
  • tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el peterseliestengels, fijngehakt
  • 1 el basilicumstengels fijngehakt, plus het blad voor de garnering
  • 4 el edelgist
  • sap van een ½ citroen
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 70 ml havermelk

Krokant knoflookbroodkruim

  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 50 g broodkruim, zelfgemaakt van oud brood of kant-en-klaar

Instructies

  • Voor de bietensaus: breng een pan water aan de kook en kook de hele biet 10-15 minuten tot hij zacht is. Giet de biet af en laat hem een paar minuten afkoelen. Snijd hem daarna in vieren.
  • Bak intussen de ui, knoflook en verse kruiden in olijfolie 3-5 minuten tot ze geurig en zacht zijn. Haal de pan van het vuur maar was hem niet af.
  • Doe de biet met het uienmengsel, de edelgist, het citroensap, en zout en peper in de keukenmachine. Laat het geheel 1 minuut op de hoogste stand draaien. Schenk terwijl de machine draait langzaam de melk erbij. Blijf draaien tot de saus helemaal glad is. Als hij te dik wordt, kun je er een of een paar lepel(s) melk aan toevoegen.
  • Kook de pasta in gezouten water in 9 minuten al dente. Giet hem af, maar vang 4-5 eetlepels kookwater op.
  • Maak intussen het krokante knoflookbroodkruim. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en giet de olie erin. Bak hierin de knoflook in 1 minuut lichtbruin. Voeg daarna het broodkruim toe en bak het geheel al roerend tot het iets geschroeid en geurig is. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
  • Schep de pasta en de bietensaus in de pan waarin je het uienmengsel hebt gemaakt en roer het goed om op laag-halfhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg een beetje kookwater van de pasta toe als het geheel te dik wordt.
  • Serveer de pasta in kommen of borden, gegarneerd met flink wat basilicumblad, verkruimelde feta en het krokante knoflookbroodkruim.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
RECEPT: MAX LA MANNA | FOTOGRAFIE: LIZZY MAYSON.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: koken zonder afval: Max La Manna over zijn nieuwe boek You Can Cook This!