bruschetta met paddenstoelen

bruschetta met paddenstoelen
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
lactosevrij, vegan
aantal 4 | hapjes | doordeweeks, weekend | internationaal | lactosevrij, vegan
Deze vegan bruschetta met paddenstoelen is hét perfecte hapje voor elke gelegenheid. Of je nu borrelt met vrienden of een doordeweekse maaltijd net dat beetje extra wilt geven, dit recept staat in 20 minuten op tafel.
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd10 minutes
Totale tijd20 minutes

Kookgerei

  • specerijenmolen of keukenmachine

Ingrediënten

  • 500 g zuurdesemciabatta, horizontaal gehalveerd
  • 5 el extra vergine olijfolie + extra
  • 2 tenen knoflook, 1 gehalveerd, 1geperst
  • 20 g gedroogd eekhoorntjesbrood (porcini)
  • 300 g plantaardige roomkaas
  • rasp van 1 biocitroen
  • ¼ tl geraspte nootmuskaat
  • 40 g plantaardige boter, in blokjes
  • 2 takjes tijm
  • 400 g gemengde paddenstoelen of
  • kastanjechampignons, gehalveerd
  • 80 ml marsala of port
  • 60 g spinazieblaadjes
  • 100 g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de snijvlakken van het brood elk met 1 el olie en leg ze op de bakplaat. Rooster ze in ± 10 min. goudbruin. Wrijf de snijvlakken van de broodjes in met ½ teen knoflook.
  • Maal de porcini in ± 1 min. fijn in een specerijenmolen of keukenmachine. Pureer de roomkaas met het porcini-poeder, de citroen en nootmuskaat in de keukenmachine glad.
  • Verhit 20 g boter met 1½ el olie op matig tot hoog vuur en roer de tijm en de knoflook erdoor. Bak ± 1 min., voeg de helft van de paddenstoelen toe en bak ze in ± 5 min. bruin, al omscheppend. Schep ze op een bord. Bak op dezelfde manier de rest van de paddenstoelen. Schep alle paddenstoelen terug in de pan. Voeg de marsala toe. Breng aan de kook en laat onder af en toe omscheppen in ± 2 min. bijna helemaal inkoken. Voeg de spinazie en bonen toe en laat al omscheppend ± 1 min. doorwarmen. Neem van het vuur.
  • Besmeer het brood met porcinikaas. Verdeel het paddenstoelenmengsel erover en besprenkel met olie.

Voedingswaarde

calorieën: 575kcal
eiwit: 20g
vet: 29g
koolhydraten: 48g
auteur: delicious.
RECEPT MERIJN TOL FOTOGRAFIE ALAN JENSEN STYLING CYN FERDINANDUS BEREIDING VICTOR DE LAUNAY
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: Bruschetta vooraf maken? Zo pak je het aan