stressloos etentje? zo kun je bruschetta vooraf al maken

Wil je bruschetta vooraf maken? Oké oké, om je bruschetta’s superknapperig te houden, maak je ze het best op het allerlaatste moment af. Maar je kunt wel degelijk al een heleboel voorbereiden zodat je op het moment suprême nog maar weinig hoeft te doen voor een feestelijke borrelhap.

Lees ook: 19x Italiaans voorgerecht – heerlijke antipasti

Rooster je brood

Je kunt het brood van je bruschetta vast roosteren. Dat scheelt veel tijd en moeite en als je het brood in een luchtdichte trommel bewaart blijft het hartstikke knapperig. Je zou het brood dan eventueel nog ’s avonds kunnen opwarmen, maar dat hoeft niet per se.

Losse elementen om bruschetta vooraf te maken

Bruschetta met geroosterde groente? Of met een lekkere dip of klassiek met mozzarella en tomaat? Al die ingrediënten en elementen van je bruschetta kun je al eerder voorbereiden.

Snijd en grill de groente vast, snijd de kaas vast en zet de dips al klaar. Dat scheelt je echt veel moeite en het verschil proef je niet tot nauwelijks.

Een paar lekkere bruschetta recepten

bruschetta met artisjokken en gekonfijte tomaat
Heerlijk krokant gegrild rogge-zuurdesembrood met zacht gekookte artisjok. Start je diner met een knaller of serveer op een groot bord tijdens een borrel.
naar recept
bruschetta met artisjok en tomaat | delicious
wilde-paddenstoelenbruschetta
Volle wind tegen, dalende temperaturen en overal liggen gouden blaadjes; de herfst is in full swing! Vier de pracht van de herfst met deze Italiaanse wilde-paddenstoelenbruschetta. Simpel en snel, maar oh zo lekker!
naar recept
paddenstoelenbruchetta-delicious
bruschetta met basilicumolijftapenade en ei
Een ontbijt met een bruschetta met basilicumolijftapenade, een zachtgekookt eitje, pimentón-olie en basilicummayo. Klinkt als veel werk, maar toch ben je maar 20 minuten bezig! Een dag die zo begint, kan niet meer stuk, toch?
naar recept
bruschette met tomatenconfit en ricotta
Het ultieme hapje vooraf bij een Italiaans diner: bruschette met tomatenconfit en ricotta. Simpel, snel klaar en ooooh zó lekker. Schenk iedereen een glas wijn in en het goede leven kan beginnen… Als je toch bezig bent, maak deze bruschette variant dan ook…
naar recept
tomatenbruschette - delicious

Meer inspiratie en tips? 8x bruschetta recepten voor een heerlijk snel hapje of voorgerecht

tomaten bruschetta - delicious