glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 1 |
drankje |
feestdagen, feestelijk, kerst, oudjaar, pasen, weekend, zomer, zomers |
engels |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
drankje |
feestdagen, feestelijk, kerst, oudjaar, pasen, weekend, zomer, zomers |
engels |
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Mix azijn met fruit, iets zoets en bubbels: voilà, een shrub! Met dit recept voor fris-zure bramenshrub – op basis van fruitsiroop en wat balsamico – maak je heel easy een 0.0 drankje met flair.
Voorbereiden: begin liefst 1-3 dagen van tevoren met dit recept.
kooktijd5 minutes minutes
wachten1 day day
totale tijd1 day day 5 minutes minutes
ingrediënten
- 225 g bramen + extra om te versieren
- 75 g suiker
- 60 ml witte balsamico-azijn
- 1 takje rozemarijn in plukjes + extra voor de garnering
- bruiswater, sprite, tonic of gingerale, om aan te vullen
instructies
-
Doe de bramen en suiker in een kom en prak grof. Meng de rozemarijn erdoor en laat afgedekt in de koelkast 24 uur rusten.
-
Meng de azijn door het bramenmengsel. Je kunt dit nu al gebruiken voor een drankje met een frisse smaak. Als je het mengsel nóg 1-2 dagen in de koelkast laat staan, wordt de smaak intenser.
-
Bekleed een zeef met een uitgespoelde dunne theedoek en zeef het mengsel. Duw met een lepel goed aan zodat al het vocht uit de bessen wordt geperst. De shrub kan, goed afgesloten, nog ± 1 week in de koelkast worden bewaard.
-
Meng 1 deel shrub met 2-3 delen bruiswater, sprite, tonic of gingerale. Serveer met extra bramen en lekker veel ijsblokjes. Versier met wat rozemarijn.
Voedingswaarde:
calorieën: 147kcal
|
|
|
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOSIA BREWER, MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!