bramenshrub: cocktail zonder alcohol

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bramenshrub
glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 1 | drankje | feestdagen, feestelijk, kerst, oudjaar, pasen, weekend, zomer, zomers | engels | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Mix azijn met fruit, iets zoets en bubbels: voilà, een shrub! Met dit recept voor fris-zure bramenshrub – op basis van fruitsiroop en wat balsamico – maak je heel easy een 0.0 drankje met flair.
Voorbereiden: begin liefst 1-3 dagen van tevoren met dit recept.
kooktijd5 minuten
wachten1 dag
totale tijd1 dag 5 minuten

ingrediënten

  • 225 g bramen + extra om te versieren
  • 75 g suiker
  • 60 ml witte balsamico-azijn
  • 1 takje rozemarijn in plukjes + extra voor de garnering
  • bruiswater, sprite, tonic of gingerale, om aan te vullen

instructies

  • Doe de bramen en suiker in een kom en prak grof. Meng de rozemarijn erdoor en laat afgedekt in de koelkast 24 uur rusten.
  • Meng de azijn door het bramenmengsel. Je kunt dit nu al gebruiken voor een drankje met een frisse smaak. Als je het mengsel nóg 1-2 dagen in de koelkast laat staan, wordt de smaak intenser.
  • Bekleed een zeef met een uitgespoelde dunne theedoek en zeef het mengsel. Duw met een lepel goed aan zodat al het vocht uit de bessen wordt geperst. De shrub kan, goed afgesloten, nog ± 1 week in de koelkast worden bewaard.
  • Meng 1 deel shrub met 2-3 delen bruiswater, sprite, tonic of gingerale. Serveer met extra bramen en lekker veel ijsblokjes. Versier met wat rozemarijn.
Voedingswaarde:
calorieën: 147kcal
| | |
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
RECEPTEN: DOSIA BREWER, MERIJN TOL | FOTOGRAFIE: JEROEN VAN DER SPEK | STYLING: ANNEMIEKE PAARLBERG | BEREIDING: JESSICA LEK.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
bramenshrub