borrelplank met tagliata & dragon-chimichurri

borrelplank met tagliata & dragon-chimichurri
RECEPTEN, STYLING: LES FILLES ROUGES | FOTOGRAFIE: WOUT HENDRICKX.

Leg de witte wijn en/of rosé koud en laat de rode alvast op adem komen. Want het is bijna borreltijd! Erbij geven we je inspiratie voor een rijkgevulde borrelplank met tagliata met chimichurri.

In het nieuwe nummer van delicious. legde fotograaf Wout speciaal voor borreltijd vier gevulde borrelplanken vast. Een met vis & kokkels, een met tagliata & chimichurri, een met crudités & bhaji en een met geitenkaasroom en bijzondere salsa.

Je vindt alle recepten in het juni-nummer!

Borrelplank met tagliata & dragon-chimichurri

lactosevrij
aantal 4 | borrelhap, hapje | | | lactosevrij
De Italiaanse klassieker tagliata bestaat uit dungesneden biefstuk of entrecote met een dressing, rucola en parmezaan. Op deze 'bijna te knap om op te eten'-borrelplank geven we het malse vlees een Argentijnse twist met chimichurri.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • ½ sjalot, fijngesneden
  • 3 takjes dragon, blaadjes fijngesneden
  • 6 takjes bladpeterselie, fijngesneden
  • ½ rode chilipeper zonder zaadlijsten, fijngesneden
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 70 ml olijfolie + 2 el
  • 350 g biefstuk of entrecote
  • plakjes gedroogde ham chorizo, gedroogd rundvlees en salami, piccalilly, zwarte olijventapenade, zongedroogde tomaatjes en brood, voor erbij

Instructies

  • Meng voor de dragon-chimichurri de knoflook, sjalot, verse kruiden, chilipeper, oregano, rodewijnazijn, het citroensap, de mosterd en 70 ml olijfolie. Breng op smaak met zout.
  • Wrijf de biefstuk of entrecote in met de 2 el olijfolie en bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril het vlees kort aan beide kanten. Neem uit de pan en laat verpakt in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Beleg een plank met de vleeswaren, piccalilly, tapenade en zongedroogde tomaatjes. Houd in het midden een plekje vrij voor de tagliata.
  • Snijd de bief in dunne reepjes en leg op een schaal. Garneer met de dragon- chimichurri en zet in het midden van de plank. Serveer direct. Lekker met knapperig brood.

Voedingswaarde

calorieën: 518kcal
eiwit: 29g
vet: 33g
koolhydraten: 24g
auteur: delicious.
RECEPTEN, STYLING LES FILLES ROUGES FOTOGRAFIE WOUT HENDRICKX.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Voor erbij: panzanella met burrata en avocado