boekweitcrumpets met kaneel en tijmhoning

boekweitcrumpets met kaneel en tijmhoning
RECEPT: SAMANTHA COUTTS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
vegetarisch
aantal 18 | ontbijtgerecht | | brits, engels | vegetarisch
Het is belangrijk dat de pan goed heet wordt, dus gebruik geen anti-aanbakpan.
Kooktijd45 minutes
rusten1 hour
Totale tijd1 hour 45 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: gietijzeren koekenpan, 6 kookringen van 6 à 7 cm Ø, dik ingevet met boter

Ingrediënten

  • 110 g boekweitmeel
  • 110 g volkorenspeltmeel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 175 ml lauwwarme melk
  • 225 ml karnemelk
  • 1 tl bakpoeder, gezeefd
  • 60 g boter, ins blokjes
  • 125 ml 180 g honing*
  • 6 takjes tijm
  • sap van 1 citroen
  • 75 g hazelnoten, geroosterd

Instructies

  • Meng in een kom beide soorten meel met de suiker, kaneel en 1 tl zout. maak een kuiltje midden in het mengsel en doe de gist en melk erin. roer iets van het omringende meel door de melk en laat ± 10 min. rusten tot het een beetje schuimt. voeg de karnemelk toe en meng tot een glad beslag. laat dit afgedekt met plasticfolie ± 1 uur rusten. het volume is dan verdubbeld en er vormen zich een heleboel luchtbelletjes in het oppervlak.
  • Voeg het bakpoeder toe, roer er goed doorheen, laat ± 5 min. staan.
  • Verwarm de pan op middelhoog vuur droog voor. zet de kookringen erin (bij een kleinere pan, zoveel als erin passen) en leg een blokje boter in elke ring. schep in elke ring een juslepel (± 20 ml) beslag. wacht tot er gaatjes in de bovenkant komen, neem dan de kookring weg en keer de crumpets. bak tot ook de onderkant gaar is.
  • Bak zo ook de andere crumpets en houd ze warm op een bord boven een pan met wat kokend water of afgedekt met aluminiumfolie in de oven op 125°C.
  • Verwarm in een kleine koekenpan op matig vuur de honing met de tijm ± 1 min., voeg het citroensap toe en laat nog ± 2 min. stroperig inkoken. laat van het vuur af iets afkoelen.
  • Serveer de crumpets met de geroosterde hazelnoten en honing.

Voedingswaarde

calorieën: 140kcal
eiwit: 3g
vet: 6g
koolhydraten: 18g
auteur: delicious.
*honing kun je evt. vervangen door agavesiroop.
Tip: Zo maak je crumpets in de oven. Verwarm de oven met een bakplaat erin voor op 180°C. neem de bakplaat uit de oven, zet de kookringen erop en leg in elke ring een klontje boter. schep 1 juslepel beslag in elke kookring. bak de crumpets ± 14 min. in het midden van de oven. haal ze met behulp van een mes uit de kookringen.
RECEPT: SAMANTHA COUTTS | FOTOGRAFIE: CHRIS COURT | STYLING: KIRSTEN JENKINS.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Maak ook: aardbeien-rucolasalade met peperige parmezaan