Zoete aardbeitjes met peperige rucola en zwarte peper is een combinatie die het verdient om op tafel te komen. De aardbeien gedragen zich hier als tomaten en de meeste tomatensalades kun je ook met aardbeien klaarmaken.
Omdat we steeds minder groente eten, maakte Alice Zaslavsky een heel nieuw boek over salades. Die je volgens haar als ontbijt, lunch én diner kunt eten. Want haar salades zijn kleurrijk en zitten vol bioactieve stoffen. Kies een salade van Alice, van knisperend groen tot dieprood.
We delen vijf recepten uit haar boek in het nieuwe magazine van delicious, hier alvast een voorproefje!
Aardbeien-rucolasalade met peperige parmezaan
glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
|
|
glutenvrij, vegetarisch
Salade-uien of bosuien, vaak verkocht met wat groen eraan, zijn mild maar als je ze niet kunt vinden, neem je rode ui.Als je de salade meeneemt, kun je kleinere parmezaancrackers maken: maak dan hoopjes van de geraspte kaas met tussenruimte en bewaar de crackers afgesloten in de kast, niet in de koelkast, tot je gaat eten. Kies de geurigste aardbeien voor extra zoetheid en laat ze maximaal 15 minuten intrekken.
Ingrediënten
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 100 g rucola
- Handje basilicumblaadjes
- 500 g aardbeien zonder kroontjes, gehalveerd
- ½ tl fijne suiker
- 125 g mini-mozzarella, uitgelekt
- ½ bosui, in dunne halve maantjes
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 el gerijpte balsamico-azijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak het parmezaankrokant: strooi met je vingertoppen een dunne laag parmezaan op de beklede bakplaat en bestrooi met zwarte peper. Bak 4–5 minuten tot de kaas is gesmolten en een goudkleurig laagje vormt. Laat afkoelen.
- Doe de rucola en basilicum in een kom of slacentrifuge en schenk er koud water over.
- Doe de gehalveerde aardbeien in een andere kom, bestrooi met suiker, zout en wat versgemalen peper. Laat ongeveer 15 minuten marineren.
- Stel de salade samen: laat de rucola en basilicum uitlekken en droog ze. Meng met de aardbeien, leg op een schaal en verdeel de mozzarella en bosui erover.
- Maak de dressing: meng de olijfolie en balsamico-azijn in een kom of op een schoteltje. Roer tot een stippenpatroon ontstaat en schenk over de salade. Leg de parmezaankrokant erbovenop. Serveer direct.
Voedingswaarde
calorieën: 315kcal
eiwit: 13g
vet: 25g
koolhydraten: 8g
RECEPTEN ALICE ZASLAVSKY FOTOGRAFIE ROCHELLE EAGLE.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: gegrilde-broccolisalade met misodressing