bloody mary garnalencocktail-sliders

bloody mary garnalencocktail-sliders
aantal 4 |
hapje, voorgerecht |
familietijd, feestdagen, feestelijk, kerst, weekend |
amerikaans, engels |
Van Jamie mogen ze in geen keukenkastje ontbreken: smaakmakers! Jamie: ‘Een briljante manier om snel veel smaak toe te voegen. Ik gebruik zelf graag mosterd, mangochutney, BBQ- of hoisinsaus. Er zijn zo ontzettend veel lekkere smaken in de wereld, dus gooi die keukenkastjes maar vol!’ Die van Yvette van Boven zijn dat natuurlijk al lang. Zij zet smaakmakers in voor de lekkerste Bloody Mary garnalen!
Kooktijd20 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 8 kleine melkbroodjes
  • 100 g gepelde tomaten (blik), zonder het vocht
  • 125 g mayonnaise
  • sap van 1⁄2 citroen
  • 2 el worcestersaus
  • 2 tl tabasco (ik hou van spicy, maar doe naar smaak)
  • 2 el wodka
  • 150 ml mascarpone
  • 250 g roma-tomaatjes, in kwarten en zonder zaadjes
  • 2 stengels bleekselderij, in fijne blokjes
  • 400 g cocktailgarnalen*, verantwoord gekweekt en goed drooggedept
  • 1 kropje little gem, blaadjes losgehaald
  • 2 bosuitjes, in heel dunne ringetjes
  • partjes citroen en ingelegde Turkse pepers, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bak de broodjes 5-10 min. tot ze net knapperig van buiten zijn.
  • Laat de gepelde tomaat goed uitlekken in een zeef en pureer de tomaat. Meng voor de saus de gepureerde tomaat, mayo, citroensap, worcestersaus en tabasco naar smaak door elkaar. Roer de wodka erdoor. Roer de mascarpone los en meng door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Deze saus kun je ook van tevoren maken.
  • Meng de tomaatjes, bleekselderij en garnalen door de saus.
  • Snijd de broodjes van boven in, maar niet helemaal door. Leg er een paar blaadjes sla in en schep de bloody mary cocktail erop. Bestrooi met de bosui en geef de citroenpartjes en pepertjes erbij.

Voedingswaarde

calorieën: 665kcal
eiwit: 23g
vet: 46g
koolhydraten: 34g
auteur: delicious.
* Of gebruik Hollandse garnalen voor extra smaak.
RECEPTEN YVETTE VAN BOVEN. FOTOGRAFIE ERIC VAN LOKVEN. STYLING CYN FERDINANDUS. BEREIDING BART STUART.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!