glutenvrij
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
nederlands |
glutenvrij
Janneke Philippi kookt simpel en snel en áltijd lekker. Deze keer winters comfortfood: bloemkoolpuree met speklapjes en aromatische venkelzaadjes.
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels
- 1 bloemkool
- 300 g speklapjes
- 1 el olijfolie
- 3 rode uien
- 1 tl venkelzaad
- 1 el balsamico-azijn
- 200 ml slagroom
- 50 g rucola
Instructies
- Schil de aardappels en snijd in stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in plakjes. Kook de aardappel en bloemkool in een laagje water met zout gaar in 20 min.
- Snijd de speklappen in 3 cm-reepjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in ± 8 min. goudbruin.
- Snijd de uien in partjes. Bak de partjes ui en het venkelzaad nog 6-8 min. met het spek mee. Breng op smaak met de balsamico-azijn en peper.
- Giet de aardappels met de bloemkool af. Schenk de slagroom langs de rand – zo wordt de room warm – in de pan.
- Stamp de aardappels met de bloemkool tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de puree op 4 borden. Verdeel de rucola en het venkel-balsamicospek erover. Bestrooi met peper naar smaak.
Voedingswaarde
calorieën: 640kcal
eiwit: 21g
vet: 42g
koolhydraten: 40g
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ook klaar in 30 minuten: snelle plaattaartjes met biet, yoghurt & blauwe kaas