aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
nederlands |
glutenvrij
Janneke Philippi kookt simpel en snel en áltijd lekker. Deze keer winters comfortfood: bloemkoolpuree met speklapjes en aromatische venkelzaadjes.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
600gkruimige aardappels
1bloemkool
300gspeklapjes
1elolijfolie
3rode uien
1tlvenkelzaad
1elbalsamico-azijn
200mlslagroom
50grucola
Instructies
Schil de aardappels en snijd in stukken. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in plakjes. Kook de aardappel en bloemkool in een laagje water met zout gaar in 20 min.
Snijd de speklappen in 3 cm-reepjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes in ± 8 min. goudbruin.
Snijd de uien in partjes. Bak de partjes ui en het venkelzaad nog 6-8 min. met het spek mee. Breng op smaak met de balsamico-azijn en peper.
Giet de aardappels met de bloemkool af. Schenk de slagroom langs de rand – zo wordt de room warm – in de pan.
Stamp de aardappels met de bloemkool tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de puree op 4 borden. Verdeel de rucola en het venkel-balsamicospek erover. Bestrooi met peper naar smaak.