aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
midden-oosters |
Maak deze snelle biefreepjes met hummus van bonen en linzen als je gek bent op de zinderende smaken van het Midden-Oosten. In een half uurtje klaar, dus een prima gerecht voor een doordeweekse dag.
Ingrediënten
- 400 g linzen bruin, uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 800 g limabonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
- 4 el tahini
- 2 tenen knoflook grof gesneden
- 1 bos bladpeterselie blaadjes fijngesneden
- 1½ tl komijnzaad gemalen
- 1 citroen bio, sap en rasp
- 6 el olijfolie
- ½ ui fijngeraspt
- 2½ tl baharat*
- 400 g bieflapjes in dunne reepjes
- 1 tl basterdsuiker bruin
- 400 g sperziebonen geblancheerd, in stukjes
- voor erbij: verkruimelde feta cress en platbrood
Instructies
- Houd 100 g van de linzen apart. Draai de overige linzen met de limabonen, tahini, knoflook, peterselie, komijn, het citroensap, 3 el olijfolie, zout en peper en 5 ijsblokjes in de keukenmachine tot gladde ‘hummus’. Doe in een schaal.
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de ui met de baharat in 1 min. licht glazig, voeg de biefreepjes, suiker, de resterende linzen en de citroenrasp toe. Bak onder af en toe omscheppen in 6-8 min. bruin. Schep in een kom en verdeel de sperziebonen, feta en cress erover. Serveer met de hummus en platbrood.
Voedingswaarde
* Baharat is een Arabisch specerijenmengsel, meestal een mix van paprika, korianderzaad, zwarte peper, kaneel, komijnzaad, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel en cayennepeper. Te koop bij ruim gesorteerde supermarkten en winkels met Midden-Oosterse producten.
Recept en bereiding: Samantha Coutts. Fotografie: Brett Stevens. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: Watermeloensalades – 3 verfrissende recepten