Aziatisch omelet met garnalensalade

Aziatisch omelet met garnalensalade
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY
glutenvrij, lactosevrij
aantal 4 | lunch, lunchgerecht | pasen | aziatisch | glutenvrij, lactosevrij
Smaaksensatie alert! Je bakt dit eitje op flink hoog vuur waardoor de textuur anders is dan bij een Frans baveuse omelet. Vervolgens serveer je er een zoet-zuur-pittige salade bij die zo lekker is dat je de dressing voortaan overal overheen wil schenken.
Kooktijd30 minutes
oven15 minutes
Totale tijd45 minutes

Kookgerei

  • ook nodig: ovenbestendige koekenpan

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 80 ml ± 5 el vissaus
  • 120 ml arachide-olie (pinda-olie)
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 100 ml limoensap
  • 1 chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden + extra peperringetjes voor erbij
  • 2 tl fijne kristalsuiker
  • 20 middelgrote gare garnalen gepeld, met staartpuntje, zonder donkere darmdraad
  • 1 korte komkommer, in dunne plakjes
  • 1 wortel, julienne gesneden + (liefst met een juliennesnijder)
  • munt- en korianderblaadjes, voor erover

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C. Roer in een kom de eieren los met de vissaus. Verhit de helft van de olie in een grote, ovenbestendige koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Schenk het eimengsel hierin en bak 1-2 min. tot de rand begint te stollen. Zet de pan in de oven en bak de omelet nog 12-15 min. tot hij gaar is en goudbruin kleurt.
  • Klop intussen de knoflook, het limoensap, de chilipeper, suiker en de resterende olie tot een vinaigrette. Schep de garnalen, komkommer en wortel en in een kom, voeg de vinaigrette en wat zout en peper toe en schep om.
  • Laat de omelet op een schaal glijden en schep de garnalensalade erover. Bestrooi met peperringetjes, munt en koriander en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 462kcal
eiwit: 16g
vet: 40g
koolhydraten: 7g
auteur: delicious.
RECEPTEN DOMINIC SMITH FOTOGRAFIE BEN DEARNLY
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: 18x de lekkerste hoofdgerechten met ei