arroz meloso met chorizo en bonen

arroz meloso met chorizo en bonen
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | hoofdgerecht | | spaans |
Dat ronde paellarijst voor veel meer gerechten wordt gebruikt dan paella is nauwelijks bekend buiten Spanje. Daar waar de rijst in paella droog gekookt wordt, blijft het gerecht ‘arroz meloso’ wat vloeibaar. Vergelijk het maar met risotto, maar dan zonder boter & kaas en heel puur van smaak.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 200 g chorizo
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 5 el olijfolie
  • 300 g paellarijst, bijv. bombarijst
  • 1,2 l groentebouillon
  • 225 g reuzenbonen uit blik, uitgelekt
  • 450 g groene asperges
  • 1 biocitroen
  • 2 takjes platte peterselie

Instructies

  • Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes en de paprika’s in reepjes.
  • Verhit in een wijde pan met dikke bodem 3 el olijfolie. Fruit de knoflook met de chorizo ± 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en bak 3 min. mee.
  • Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de bouillon in 3 porties toe; laat de rijst elke portie zachtjes kokend opnemen voor je de volgende portie toevoegt en roer regelmatig. Kook de rijst 15 min. Voeg de bonen toe en kook alles ± 5 min.
  • Snijd de houtige uiteinden van de asperges, maar schil ze niet! Snijd ze in stukken van 3-4 cm.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de stukken asperge in ± 5 min. beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn. Schep de citroenrasp en peterselie door de asperges en bak kort mee.
  • Neem de rijst als-ie nog vloeibaar is van het vuur. Schep de gebakken asperges door de rijst. Breng arroz meloso op smaak met zout en peper.

Voedingswaarde

calorieën: 674kcal
eiwit: 20g
vet: 29g
koolhydraten: 77g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: het verschil tussen aleppo, pul biber, cayenne en andere chilivlokken