De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Appel-amandelcrumble met karamelsaus

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Appel-amandelcrumble-deliciousAppel-amandelcrumble


aantal 4 | nagerecht | weekend | |
De geur van verse appeltaart komt je tegemoet in de keuken van de delicious. op de Woonbeurs in Amsterdam. Zin om mee te bakken? Kom deze week langs op onze stand en bak jouw favoriete appelcreatie. Wij zorgen voor de basisingrediënten maar je kunt je eigen recept of producten meenemen voor de perfecte appeltaart! 
kooktijd25 minuten
Oven20 minuten
totale tijd45 minuten

ingrediënten

  • 25 g amandelmeel*
  • 125 g roomboter
  • 125 basterdsuiker wit
  • 125 g bloem
  • 1 el roomboter
  • 4 appels Granny Smith, geschild en in dunne plakjes
  • 100 ml calvados

karamelsaus

  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 75 g boerenroomboter gezouten
  • 150 g suiker

instructies

  • Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd met twee messen het amandelmeel, de roomboter, basterdsuiker en 2 g zout tot een kruimelig deeg (je kunt dit ook doen in een keuken-machine, maar stop op tijd zodat het geen vaste massa wordt). Meng als laatste de gezeefde bloem erdoor. Spreid de crumble uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de crumble in ± 20 min. bruin in de oven.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de appelpartjes in ± 5 min. lichtbruin. Blus ze af met calvados.
  • Doe de slagroom in een steelpan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg uit de peulen bij de slagroom en voeg ook het stokje toe. Breng de room met de boter voorzichtig aan de kook. Verwarm de suiker en 50 ml water en laat de suiker oplossen door regelmatig de pan heen en weer te bewegen (niet roeren!)
  • Laat de suiker­siroop mooi goudbruin worden. 
Verwijder de vanillestokjes uit de room en 
voeg de warme vanilleroom toe aan de 
suikersiroop. Roer op laag vuur tot een vloeibare karamelsaus. Begin met de karamelsaus, schep daarop wat crumble en schik de appelpartjes eromheen.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Receptuur en bereiding: Mr. Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Sandra Kissels
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


Appel-amandelcrumble-deliciousAppel-amandelcrumble