De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Anchoïade

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
anchoiade delicious.


aantal 200 | bijgerecht | | | lactosevrij
Ingelegde ansjovis is op zich al een fantastische smaakmaker, maar verwerkt tot anchoïade is het bijna verslavend in bijv. mayonaise of elke warme saus die om wat extra pit vraagt. Met fijngehakte olijven maak je er supersnel een verrukkelijke tapenade van. Maar zo uit de hand met verse radijsjes ook heerlijk.
kooktijd15 minuten
totale tijd15 minuten

ingrediënten

  • 3 blikjes ansjovis op olie à 120 g
  • 75 ml olijfolie groen
  • 3 tenen knoflook flink, fijngesneden
  • 40 g amandelen geschaafd, geroosterd
  • ½ gekonfijte citroen pulp eruit, de schil heel fijn gesneden
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 2 el rodewijnazijn

instructies

  • Laat de ansjovisfilets uitlekken en dep ze droog.
  • Voor een extra lekkere smaak bak je de ansjovisjes in 1 el van de olie zachtjes, totdat ze uit elkaar vallen.
  • Doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en pureer ze tot de gewenste grofte. Doe over in een kleine, schone pot, sluit af en bewaar koel maximaal 2 weken.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding: Janneke Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


anchoiade delicious.