Ingelegde ansjovis is op zich al een fantastische smaakmaker, maar verwerkt tot anchoïade is het bijna verslavend in bijv. mayonaise of elke warme saus die om wat extra pit vraagt. Met fijngehakte olijven maak je er supersnel een verrukkelijke tapenade van. Maar zo uit de hand met verse radijsjes ook heerlijk.
Kooktijd15 minutesminutes
Totale tijd15 minutesminutes
Ingrediënten
3blikjesansjovisop olie à 120 g
75mlolijfoliegroen
3tenenknoflookflink, fijngesneden
40gamandelengeschaafd, geroosterd
½gekonfijte citroenpulp eruit, de schil heel fijn gesneden
2elpeterseliefijngesneden
2elrodewijnazijn
Instructies
Laat de ansjovisfilets uitlekken en dep ze droog.
Voor een extra lekkere smaak bak je de ansjovisjes in 1 el van de olie zachtjes, totdat ze uit elkaar vallen.
Doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en pureer ze tot de gewenste grofte. Doe over in een kleine, schone pot, sluit af en bewaar koel maximaal 2 weken.