anchoïade – ansjovisdip

anchoïade – ansjovisdip
aantal 200 | bijgerecht | | | lactosevrij
Ingelegde ansjovis is op zich al een fantastische smaakmaker, maar verwerkt tot anchoïade is het bijna verslavend in bijv. mayonaise of elke warme saus die om wat extra pit vraagt. Met fijngehakte olijven maak je er supersnel een verrukkelijke tapenade van. Maar zo uit de hand met verse radijsjes ook heerlijk.
Kooktijd15 minutes
Totale tijd15 minutes

Ingrediënten

  • 3 blikjes ansjovis op olie à 120 g
  • 75 ml olijfolie groen
  • 3 tenen knoflook flink, fijngesneden
  • 40 g amandelen geschaafd, geroosterd
  • ½ gekonfijte citroen pulp eruit, de schil heel fijn gesneden
  • 2 el peterselie fijngesneden
  • 2 el rodewijnazijn

Instructies

  • Laat de ansjovisfilets uitlekken en dep ze droog.
  • Voor een extra lekkere smaak bak je de ansjovisjes in 1 el van de olie zachtjes, totdat ze uit elkaar vallen.
  • Doe alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en pureer ze tot de gewenste grofte. Doe over in een kleine, schone pot, sluit af en bewaar koel maximaal 2 weken.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Trudelies Schouten. Fotografie: Serge Philippi. Bereiding: Janneke Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Toch iets anders dan anchoïade? Bekijk ook ons recept voor caponata!

Meer inspiratie? Haal het laatste nummer van delicious. magazine in huis.