Meer jam? Sla delicious.augustus open voor geen gewoon potje jam! Maak zelf verrassende potjes in onalledaagse combinaties als vijgen-gember en aardbei-hibiscus. Vang de zomer voor een wintervoorraadje. Bestel het magazine hier!
Aardbeienjam met balsamico en chiazaad
glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal |
bijgerecht, ontbijt, ontbijtgerecht, zoet |
doordeweeks, weekend |
hollands |
glutenvrij, lactosevrij
Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer scones met jam, ijs en cheesecake in paarse, roze, rode of blauwtinten. Met zacht zoet klein fruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste aardbeienjam.Voor 2 potten à 250 ml.
Kookgerei
- 2 gesteriliseerde jampotten van 250 ml inhoud
Ingrediënten
- 500 g aardbeien, zonder kroontjes, fijngesneden
- 75 g fijne kristalsuiker
- 55 g donker chiazaad
- 1-2 tl balsamico-azijn
- opgeklopte slagroom en scones , voor erbij
Instructies
- Verwarm de aardbeien in een pan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Kook ze onder af en toe omscheppen 5-8 min. tot het sap vrijkomt. Voeg de suiker toe en schep om tot de suiker is opgelost.
- Neem de pan met jam van het vuur. Roer het chiazaad en de azijn erdoor en laat de jam onder af en toe roeren in ± 10 min. dikker worden. Doe de aardbeienjam in de gesteriliseerde potten en sluit ze. Geef de jam met slagroom (echt Engels is clotted cream!) bij de scones. Deze jam kun je ± 1 week bewaren in de koelkast.
Voedingswaarde
calorieën: 350kcal
eiwit: 6g
vet: 8g
koolhydraten: 54g
Recepten: Lucy Nunes & Tracy Pattison,
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Emma Knowles
Fotografie: Ben Dearnley,
Styling: Emma Knowles
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: basisrecept jam met gewone suiker