Bekijk de zomer eens door een roze bril en serveer scones met jam, ijs en cheesecake in paarse, roze, rode of blauwtinten. Met zacht zoet klein fruit als aardbeien maak je zelf de állerlekkerste aardbeienjam.Voor 2 potten à 250 ml.
Kooktijd30 minutesminutes
Kookgerei
2 gesteriliseerde jampotten van 250 ml inhoud
Ingrediënten
500gaardbeien,zonder kroontjes, fijngesneden
75gfijne kristalsuiker
55gdonker chiazaad
1-2tlbalsamico-azijn
opgeklopte slagroom en scones, voor erbij
Instructies
Verwarm de aardbeien in een pan met dikke bodem op matig tot hoog vuur. Kook ze onder af en toe omscheppen 5-8 min. tot het sap vrijkomt. Voeg de suiker toe en schep om tot de suiker is opgelost.
Neem de pan met jam van het vuur. Roer het chiazaad en de azijn erdoor en laat de jam onder af en toe roeren in ± 10 min. dikker worden. Doe de aardbeienjam in de gesteriliseerde potten en sluit ze. Geef de jam met slagroom (echt Engels is clotted cream!) bij de scones. Deze jam kun je ± 1 week bewaren in de koelkast.
Voedingswaarde
calorieën: 350kcal
eiwit: 6g
vet: 8g
koolhydraten: 54g
auteur: delicious.
Recepten: Lucy Nunes & Tracy Pattison, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Emma Knowles