aantal |
bijgerecht, hoofd, hoofdgerecht, lunch, lunchgerecht |
doordeweeks, familietijd, vakantie, weekend, zomer, zomers |
nederlands |
Een trouwe gast op onze BBQ-feesten en buffetten is aardappelsalade. Geef piepers power! Wij geven deze klassieker een make-over met nieuwe smaakcombinaties. De aardappels hebben een lekkere bite en de karnemelk-knoflookdressing is heerlijk fris. Liever vega? Laat de zalm weg en vervang door geroosterde kikkererwten of plakjes krokante tempeh.
Kooktijd30 minutesminutes
oven30 minutesminutes
Totale tijd1 hourhour
Ingrediënten
1kgkleinekruimige aardappels
4elextra vergine olijfolie
30gkruimels van oud brood
1tlbiocitroenrasp
1elfijn geraspte parmezaanse kaas
150gdoperwtengeblancheerd, koud afgespoeld
150gwarmgerookte zalmin vlokken muntblaadjes, voor erover
karnemelk-knoflookdressing
1bol knoflook
6elextra vergine olijfolie
2tlgrove mosterd
5elkarnemelk
6elzure room
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Besprenkel voor de dressing de knoflook met 1 el olie, omwikkel met aluminiumfolie en rooster 30 min. in de oven. Laat in de folie afkoelen en druk dan boven een kom de knoflookpulp uit de vliesjes. Prak glad met een vork.
Roer de mosterd, karnemelk, zure room en 5 el olie door de knoflook. Voeg aan de dressing wat zout en peper toe.
Kook intussen de aardappels in licht gezouten water in 15-20 min. gaar. Giet af, laat afkoelen en snijd in dikke plakjes. Verhit de 4 el olie in een koekenpan op matig vuur. Schep het broodkruim hierin 6-8 min. om tot het goudbruin en krokant is. Schep in een kom en voeg de citroenrasp, parmezaanse kaas en wat zout en peper toe. Schep de aardappels om met de karnemelk-knoflookdressing en schep in een schaal. Verdeel de doperwten, het kruimelmengsel, de zalm en munt erover.