aardappelsalade met feta & chorizo

aardappelsalade met feta & chorizo

Zodra het mooie weer écht losbarst, wordt het tijd om samen buiten te genieten. Dit aardappelsalade recept valt bij iedereen in de smaak. Tijdens een picknick, tuinfeestje of burenborrel. Dit is een perfect gerecht om easy mee te nemen in een grote schaal.

Meer inspiratie voor de zomer? Bestel het laatste nummer van delicious.!

aardappelsalade recept met feta & chorizo

glutenvrij
aantal 8 | bijgerecht, hoofdgerecht | doordeweeks, feestelijk, weekend, zomer | internationaal | glutenvrij
VEGA(N) TIP: Gebruik vegan chorizo en bak de stukjes lekker knapperig of gebruik vegan spekjes. Vervang de mayonaise en zure room voor vegan variaties en gebruik vegan feta. Bij ruim gesorteerde supermarkten vind je een groot assortiment aan vegan kazen.
Kooktijd40 minutes

Ingrediënten

  • 2 kg vastkokende aardappels, geschild, in 5 cm-stukken
  • 4 el rodewijnazijn
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 400 g gedroogde chorizoworst, in blokjes
  • 150 g mayonaise
  • 50 g zure room
  • groene kruiden, fijngesneden, bijv. dille, peterselie, munt en oregano + extra voor erover
  • 1 bosui, in dunne ringetjes
  • 200 g feta, in dunne plakjes

Instructies

  • Doe de aardappels met water en zout in een grote pan en breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en kook de aardappels in ± 25 min. zo gaar, dat je ze makkelijk kunt inprikken met de punt van een mes.
  • Giet af, laat wat afkoelen, doe over in een kom en schep om met 3 el azijn, 1 el olijfolie en wat zout en peper. Laat volledig afkoelen.
  • Verhit intussen de resterende 3 el olie in een koekenpan op matig vuur. Bak de stukjes chorizo hierin 8-10 min. tot ze knapperig zijn. Laat op keukenpapier uitlekken.
  • Roer in een kommetje de mayonaise, zure room, kruiden en de rest van de azijn door elkaar. Schep de aardappels door de dressing en strooi vlak voor serveren de extra kruiden, bosuitjes, feta en chorizo erover.

Voedingswaarde

calorieën: 644kcal
eiwit: 20g
vet: 39g
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood & Helena Moursellas,
Fotografie: Mark Roper,
Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: kun je aardappels met uitlopers nog eten?