Lekker licht dineren? 5x slanke pasta

We zijn zo verknocht aan pasta dat we het moeiteloos de hele week kunnen eten. Maar laten we eerlijk zijn: de romige sauzen, mozzarella en die overheerlijke Parmezaanse kaas, maken het soms vrij zwaar. Gelukkig hoeft dat niet. Mits op de juiste manier bereid, past een bordje pasta prima in een gezond dieet. Probeer bijvoorbeeld de verrukkelijke tagliatelle met munt-doperwtensaus, waarbij in plaats van olie gebruik is gemaakt van haver fraîche; een veel lichter alternatief, en minstens zo lekker!

Ook lekker licht: rucola-gnudi met pomodorinisaus en pijnboompittenkruim

open lasagne met prei en mozzarella
Minta & Mae starten 2022 met deze vegetarische open lasagne met prei en pecorino. Moeder en dochter koken iedere maand met seizoensgroenten en in de winterperiode is dat prei. Een gezonde maaltijd en lekker voor het hele gezin. Eetsmakelijk!
Tip: gek op mozzarella? Voeg dan wat extra verse buffelmozzarella of burrata toe. Lekker in combinatie met pecorino of in plaats van.
Meer vega recepten van Minta & Mae? Bekijk hier alle Minta & Mae recepten.
naar recept
open lasagne met prei en mozzarella
Tagliatelle met munt-doperwtensaus
Fris, vlug en veganistisch: dat is deze klassieke combinatie van doperwten en munt. Erwten zijn onze favoriete diepvriesgroenten, omdat ze lekker vol van smaak en jaarrond verkrijgbaar zijn! Wist je dat diepgevroren erwten voedzamer zijn dan verse erwten uit de koeling? Na het oogsten worden ze direct ingevroren en behouden zo veel vitaminen. Voor deze heerlijke tagliatelle combineer je de doperwten met munt en superaromatische citroenrasp, easy does it! 
Voorbereiden: de doperwtensaus kun je 1 dag van tevoren maken en goed afgesloten in de koelkast bewaren.
risoni met pancetta, paprika, shiitake en rucola
Risoni – ook wel orzo – is een van de kleinste pastasoorten, letterlijk betekent het ‘grote rijst’. Risoni gaat vooral in soep, maar voor salades en bereid als risotto is deze mini-pasta ook heel geschikt. In deze risoni gaat gebakken pancetta, rode puntpaprika en shiitake. En een flinke hoeveelheid rucola voor wat pit. Een echt lekker Italiaans recept.
naar recept
Risoni met pancetta - delicious
pasta met oesters en pittige knoflookolie
Deze overheerlijke pasta aglio olio peperoncino met oesters staat binnen 30 min. op tafel. Een tikje chic, maar toch lekker makkelijk en snel.
Bekijk hier hoe je oesters het gemakkelijk open kunt maken
naar recept
Pasta aglio-olio-peperoncino met oesters delicious.
kip-pastasalade met tuinbonen en citroendressing
Als (buiten)lunch is pastasalade met kip ideaal. Met eenvoudige ingrediënten en een frisse citroendressing wordt je kip-pastasalade perfect.
naar recept
pastasalade met tuinbonen - delicious

FOTOGRAFIE DIDIER VAN DER HEIJDEN. STYLING INGE POUW. FOODSTYLING JANKEES ROGGEVEEN. RECEPT DOSIA BREWER.